Hur du ser att din syrehalten är låg?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-05
Orsaker till låg syrehalt i blodet, hypoxemi, varierar kraftigt från kolmonoxid, kemiska och /eller irriterande exponeringar fylla lungorna och blockera deras förmåga att absorbera syre behövs för en frisk cell funktion för ett brett spektrum av sjukdomstillstånd som försvårar luftflödet och störa andningsorganen eller blockera blodflödet och störa cirkulationssystemet. Utan tillräckligt med syre bryts kroppen ner och hypoxemi kan även orsaka organ och vävnader skada /fel eller dödsfall. Du kan se om din syrehalten är låg igenom några tester och enkla iakttagelser.

Du behöver:
Blodprov
. Oximeterinstrument.


1.
Fråga din läkare om en arteriell blodgas (ABG), ett blodprov för att bekräfta syre och koldioxid koncentrationer av koldioxid i blodet.

2.
Stå upp, sitta ned och ligger plant att testa för låga syrehalter. Om du upplever andfåddhet, yrsel eller förvirring vid någon eller alla av dessa positioner, har du troligen låga nivåer blodet syre.
3.
Granska din träning rutin. Om du har hypoxemi under eller efter träning, kommer du att upptäcka att du plötsligt långsammare när du tränar, mindre samordnade och /eller trött. Eftersom dessa symtom kan orsakas svår respiratorisk eller cirkulatorisk problem, sluta din rutin och ta upp saken med din läkare. Dessutom granska din sömn schema /sömnstörningar (plötslig vakna, snarkning, torr mun eller andnöd) och jämför med alla nya Uppträdande av trötthet för att se om det finns ett samband. Om den gör det kan du ha minskat flödet av syre till lungorna orsakar tillfälligt andas avbrott (sömnapné) från en luftvägsobstruktion, smal hals eller andra hälsotillstånd.
4.
Kontrollera ditt finger och tånaglar och bäddar och dina läppar för en blå till lila missfärgning (cyanos) om du får några andra symtom på hypoxemi eller har en blåaktig ton till din hud . Cyanos uppstår när blodet syre sjunker orsakar blod missfärgning som visas blått eller lila genom huden. Till exempel tänker på ett barn som håller henne andedräkt som en del av en tävling med andra barn. Hon stoppar flödet av luft i hennes lungor och leder blodet syre förlust orsakar hennes blod att vända sig från klarröda (normal) till mörkt röd (låg) och hennes läppar och mun byta till blå /lila eller i svåra fall, bli vit .
5.
testa ditt blod syremättnad och puls med en pulsoximeter. En pulsoximeter sänder två strålar av ljus genom fingertoppen eller örsnibben för att bestämma färg på blodet --- klarröd färg (normal då 95 till 100 procent vid havsytan), mörk röd (låg om den enligt 90 eller svår under 80).

tips och varningar


 • ser alltid din läkare om du har odiagnostiserade andnöd under någon verksamhet och /eller omedelbart söka akut vård om du har symptom på hypoxemi med vit läppar som du kan ha ett allvarligt hälsotillstånd.


 • Previous:nothing Next:familjeplanering och preventivmedel

  Relaterade artiklar


 • botemedel mot graviditet huvudvärk
 • tecken och symtom på tvillinggraviditet
 • hur man gör den bästa chokladen skaka banan protein
 • biverkningar av ovestin
 • hjälp med att få motivation att leva hälsosamt
 • naturliga astma behandlingar för barn
 • prostatit förebyggande
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • hur kan en enda kvinna blir gravid?
 • avvek septum utan symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com