Hur snart kan du berätta vilket kön barnet är?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-18
En av de första tankarna för väntande föräldrar undrar om deras barn kommer att vara en flicka eller pojke. Merparten av tiden du vill veta bara för nyfikenhet, men ibland är det på grund av andra problem, såsom kön rör genetiska sjukdomar. Oavsett anledning, kan bestämma kön göras på flera sätt men de flesta metoderna är inte exakta minst fram till åttonde veckan efter befruktningen eller 10 veckor från början av förra menstruationscykeln

Du behöver:.
Tidning .
Penna.
Kalendern.

hemtestning

Hem tester påstår att de skall kunna avgöra fostrets kön så tidigt som fem till 12 veckor efter befruktningen, eller sju till 14 veckor från den sista perioden. De flesta av dessa tester kostar mer än $ 200. Blodprov för att pumpa runt Y-kromosom DNA utgör grunden för de flesta av proven. Kit som testar urin för progesteron för att avgöra kön kan göras på åtta veckor efter befruktningen. Federal Trade Commission konstaterar att i hemmet tester inte är reglerade och köpare kan inte garanteras att de är korrekta betyget är bevisad.

Ultraljud

med ett ultraljud är det vanligaste sättet för föräldrarna att ta reda på om deras barn är en manlig eller kvinnlig. Den 18: e till 26: e veckan är den mest korrekta tiden för att avgöra kön, men barnet måste vara i stånd att se underlivet. Tillförlitlighet varierar beroende på utrustning och läkarens kompetens.

Fostervattensprov

Ett fostervattenprov kan göras för att skärmen för vissa genetiska sjukdomar, fosterskador och kön. Vissa av vätska i livmodern tas bort med en nål. Testning sker i allmänhet efter den 15: e veckan, men kan göras så tidigt som den 11: e veckan för vissa genetisk testning om det är motiverat. Det kan ta två till fyra veckor för resultat. Eftersom det kan orsaka missfall i 1 per 300 till 500 fall är detta förfarande bara när graviditeten anses en högre risk för kromosom eller genetiska problem.

Moderkaksprov

moderkaksprov (CVS) är ett förfarande för att undersöka celler från moderkakan. Dessa celler har samma DNA, inklusive könskromosomerna X och Y, eftersom fostret och kan undersökas kromosomavvikelser. Det görs vanligen mellan 11 och 14: e veckan, men kan göras så tidigt som den åttonde graviditetsveckan. Det görs bara för graviditeter som har en hög risk för kromosomavvikelser. Detta förfarande är nästan 99 procent korrekt men Mayo Clinic står det kan orsaka missfall upp till 1 procent av tiden och även kan orsaka infektioner, för tidig födsel och skador på fostret. Skador på fostret är i första hand siffra fel om förfarande gjort innan nio veckor.

Gamla fruar Tales

Många skrock som hävdar hur du bär barnet, om du har matsmältningsbesvär, vilken mat man längtar efter, hjärtfrekvens hos fostret och andra saker kommer att noggrant berätta om det är en pojke eller en flicka. Ingen av dessa är sanna men de kan vara kul att göra dem alla att se hur många spår en kvinnlig eller en hane.

Previous:nothing Next:diabetes hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man kan sluta röka cigarrer
 • astma ansträngningsutlöst symtom
 • polycystiskt ovariesyndrom & insulin
 • Effekterna av Tylenol kall & hosta under graviditeten
 • hur de kan skydda barn från influensa
 • Hur snart kan du berätta vilket kön barnet är?
 • hur kan en enda kvinna blir gravid?
 • spädbarn lungsjukdom
 • Användning av hand desinficerande våtservetter
 • botemedel mot graviditet huvudvärk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com