Solarier & graviditet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-02
Förstå riskerna med solarier och graviditeten kan hjälpa kvinnor att fatta välgrundade beslut om hygienkrav som kan uppstå under graviditeten. Som en följd av att nödvändiga försiktighetsåtgärder för att undvika vissa risker kan leda till en sund mor och barn

Folsyra Minskning

Studier från US National Library of Medicine och National Institutes of Health visar att ultraviolett (UV) strålning kan medföra en minskning av folsyra. Enligt Skin Cancer Foundation, UVA exponering från solarier är 12 gånger högre än UVA exponering från solen. Folsyra, en viktig vitamin rekommenderas under graviditet, stöd i hjärnans utveckling och förebyggande av neuralrörsdefekter för fostrets utveckling.

Hypertermi

Inga avgörande bevis som kopplar samman solariet användning under graviditet på förhöjd kroppstemperaturen , men bör en modern kroppstemperaturen inte överstiga 38 grader C. och bör övervakas noggrant. Mödrars hypertermi under graviditet kan leda till anencefali, kardiovaskulära missbildningar och neuralrörsdefekter hos fostret.

Kloasma

UVA-strålar ut från solarier kan öka risken för kloasma. Dessa mörka fläckar på huden missfärgningar resultat från hormonella förändringar under graviditeten. Kloasma orsakas av en ökad känslighet i huden för UV-exponering och allmänhet försvinner efter förlossningen.

Placenta Malignt Melanom

UVA-strålar är förknippade med solarier har förknippats med malignt melanom. Sena stadier av melanom kan sprida sig till lymfkörtlarna, inre organ och moderkakan. I sällsynta fall kan moderkakan malignt melanom spridit sig till barnet.

Dehydrering

För att undvika risken för uttorkning, rekommenderar March of Dimes inte använder solarium under graviditeten. Uttorkning kan vara skadligt för modern och kan leda till oligohydramnios. Oligohydramnios kan orsaka fosterskador, intrauterin tillväxthämning och komplikationer arbetskraft. Oligohydramnios förknippade med dehydrering kan orsaka missfall, för tidig födsel eller missfall.

blodflöde begränsning

Blodflödet begränsning till livmodern kan bero på liggande på rygg i den andra och tredje trimestern av graviditeten med användning av solarier. Vissa salonger rekommenderar användning av "stand-up" solarier för att förhindra begränsning blodflöde för blivande mammor. Försiktighet bör iakttas för att begränsa den tid som tillbringas i ett solarium medan du ligger.

Previous:nothing Next:morgon huvudvärk hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • hur man behandlar en vagel på ögonlocket
 • tecken och symtom på tvillinggraviditet
 • tidig debut trotssyndrom sjukdom
 • barnastma information
 • hur de kan skydda barn från influensa
 • hur man gör den bästa chokladen skaka banan protein
 • naturliga vitaminer för klimakteriet
 • hur man hittar en tricare leverantör
 • bröst information
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com