alla sätt om hur man sluta röka

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-17
Det finns många sätt att sluta röka. Inte allt fungerar för alla, så att ha flera upphörande metoder för att försöka är perfekt. Nikotin är beroendeframkallande, men rökning har allvarliga kortsiktiga och långsiktiga hälsoeffekter. Enligt American Cancer Society, dödar rökning 440. 000 personer varje år och 30 procent av alla dödsfall i cancer är från rökning
1.
Använd viljestyrka att sluta röka. Skär ner på hur många cigaretter du röker genom att röka en mindre varje dag för vecka 1, två mindre per dag för vecka 2 och så vidare tills du inte röker längre. Skära ner på rökningen innan du avslutar bidrar till att minska abstinensbesvär, vilket gör det lättare för dig att sluta helt.
2.
Använd en nikotinersättning produkt att sluta röka, till exempel nikotinplåster eller nikotintuggummin. Detta ger din kropp med nikotin är beroende av. Du kan inte röka medan du använder dem. Du kan hitta nikotinersättningsprodukter på apotek. De tillhandahålls över disk. Den nikotin plåster erbjuder tre steg för att sluta med tre olika plåster-steg man har för höga halter av nikotin, steg två har mindre och steg tre ännu mindre. Detta hjälper avvänja dig från nikotin.
3.
Identifiera dina rökvanor och mönster. Alla har dem. Till exempel kan du röker när du vaknar, efter att ha ätit, med kaffe, när du är arg eller ledsen, när du är uttråkad och innan du somnar. Varje gång du är på väg att lätta upp skriva ner i en journal. Du bör notera dina känslor, dina handlingar och vad du gör när du funderar på att röka. Efter att identifiera dessa rökvanor, kan du lära dig andra sätt att ta itu med hur du känner.
4.
Tala med din läkare om hur du kan sluta röka. Din läkare kan ordinera medicin för att hjälpa dig att sluta. Chantix och Zyban är föreskrivna för dem som vill sluta röka. Dessa läkemedel kan hjälpa dig att sluta genom att inte tillåta din hjärna för att hitta rökning njutbar längre.
5.
Gör en plan för att sluta röka och få stöd från nära och kära. Välj en sluta datum och skriva ner det i din kalender. Plan för att sluta röka den dagen. Berätta för din familj, vänner och kollegor om dina planer och om uppsatt datum. Om du återfall, bara sluta igen. Vissa människor har att sluta röka flera gånger innan de slutade för gott.
6.
Hitta en hypnosterapeuten som specialiserat sig på att hjälpa folk bryta dåliga vanor. Hypnos kan hjälpa dig att sluta röka genom att hjälpa dig att lära dig din personliga skäl att vilja sluta, lära dig hur du använder positiva affirmationer, som visar hur du klara av begär efter att röka och ger dig aktiviteter att göra hemma.

7.
emot akupunktursessioner att sluta röka. En akupunktör kommer att arbeta med dig att anpassa en plan för att hjälpa dig att sluta. Akupunktur kan hjälpa dig med cravings, stress, avgiftning och rastlöshet. Flera behandlingar med en akupunktör kan hjälpa dig att sluta röka.

Tips och varningar


 • Även en metod kan ha arbetat för någon annan, kan det inte fungera för dig. Fortsätta att försöka tills du hittar något som hjälper dig att sluta röka för gott. Om du återfall, inte ser det som ett misslyckande. Bara plocka upp där du slutade på ditt sluta plan.


 • Previous:nothing Next:hälsorisker för gravida tonåringar

  Relaterade artiklar


 • familjeplanering och preventivmedel
 • skallskador hos barn
 • tecken och symtom på astma baby
 • hur många kalorier behöver bebisen en dag?
 • hur snart att göra graviditetstest?
 • campral biverkningar
 • hur man ska hantera sömnlöshet och har en lugn natt
 • hörntand binnikemask rättsmedel
 • karpaltunneln lättnad under graviditeten
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com