alternativ medicin för njursten

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-12
Enligt Mayo Clinic är njurstenar består av mineraler och salter. Dessa ämnen normalt späds ut av urin, men om urinen alltför koncentrerad, kan de mineraler hålla ihop för att skapa en sten. Passing njursten är oerhört smärtsamt och orsakar kraftig smärta som börjar i rygg eller sida och strålar i ljumsken. Fortfarande i de flesta fall kan de föras vidare naturligt. Dricka tillräckligt med vatten och äta rätt mat kan hjälpa passera och bryter ner stenarna

Öka vattenintaget

Enligt Mayo Clinic, bör människor med njursten öka vattenintag till 14 koppar varje dag. Detta gör att du kan passera 2,5 kannor vatten varje dag, som hjälper passerar stenar, och minskar risken att utveckla dem. Om du bor i ett varmt klimat eller planerar att tillbringa mycket tid utomhus, se till att dricka mer vatten.

När dricker vätskor, rapporterar Mayo Clinic att vatten är det bästa valet. Men, inklusive ett glas saft varje dag kan bidra till att bryta ner njursten. Lemonad ökar citrat i din urin, som också kan hindra stenar från att utvecklas.

Kost förändringar

Om läkaren anser stenar orsakas av oxalater, kan hon rekommendera att begränsa konsumtionen av oxalat livsmedel. Detta omfattar begränsning: grönkål, refried bönor, sötpotatis, mandlar och sojaprodukter. Mayo Clinic rapporterar att en kost låg i animaliskt protein kraftigt minskar risken för njursten. Växla till vegetariska alternativ när sådana finns, och begränsa animaliskt protein.

Oroa dig inte för att begränsa kalciumintaget. Mayo Clinic säger att det inte gör någon skillnad i de flesta fall

när man ska ringa en läkare

Vid passage njursten naturligt, Det är viktigt att titta på din smärta nivå noga. Om det blir ohanterligt, besök din läkare för att få ett recept för smärtstillande medel. Se också till att filtrera din urin (ett filter kan köpas på apotek) så att du kan fånga stenen. Detta gör det möjligt för läkaren att avgöra om något i din kost orsakar stenar.

Previous:nothing Next:vanliga frågor om nikotin

Relaterade artiklar


 • kan du ha din tid och samtidigt vara gravid?
 • hur du utför en prostata tentamen
 • Vilka är orsakerna till akut prostatit?
 • vad är orsakerna till spädbarn eksem?
 • Vilka är de viktigaste organen i utsöndringsorganen systemet?
 • astma ansträngningsutlöst symtom
 • define senor
 • hur man ska hantera sömnlöshet och har en lugn natt
 • naturlig smärtlindring under förlossningen
 • spädbarn lungsjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com