behandling för låg spermiernas rörlighet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-09
När par inte kan tyckas att uppnå graviditet att det är generellt antas att kvinnan har någon typ av fertilitet fråga. Vad många inte inser är att manliga infertilitet svarar för cirka 40 procent av fallen hos infertila par. Som diagnostiseras med manlig infertilitet, såsom låg spermierörlighet, kan kännas som ett förödande slag. Den goda nyheten är att det finns sätt att behandla låga motilitet

Funktion

När utlösningen spermier färdas genom slidan, förbi livmoderhalsen och upp i äggledarna. Förhoppningen för par som vill bli gravida är att när det spermierna möter upp med ett ägg och befruktning sker. Även om detta låter enkelt, det är allt annat än. Spermierna måste kunna simma snabbt i riktning framåt och har lidit uthållighet för att göra den långa resan upp till den väntande ägget. För vissa män denna känsliga jämvikt är upprörd om spermierna simmar för långsamt eller åt fel håll. Hastighet och riktning att spermier flytta kallas motilitet. En analys av sädesvätskan där mer än 50 procent av spermierna är rörliga och framåt anses normalt.

Test

En urolog kommer för tester för att utesluta medicinska tillstånd som kan orsaka motilitet frågor, till exempel en genetisk sjukdom, en varicocele (åderbråck i pungen) eller en hormonell obalans. Han kommer också att ställa en samlad uppsättning hälso-relaterade frågor, t. ex. har du någonsin haft påssjuka eller en testikel skada, liksom frågor om din kost och livsstil. Han kommer troligen att beställa en analys av sädesvätskan och rekommenderar att du har en annan i ungefär tre månader, eftersom det är ungefär den tid det tar kroppen att skapa nya spermier. Under denna intervall på tre månader han kan föreslå att du tar tillskott eller gå igenom andra behandlingar som kan hjälpa till med spermiernas rörlighet.

Hälsa och livsstil

Det finns ingen definitiv "botemedel" för låg motilitet, en del män tycker att kost-och livsstilsförändringar kan vara till hjälp. Stress, rökning och alkohol kan bidra till dålig sperma hälsa. Så kan överdriven träning som sätter stress och värme på testiklarna och pungen, till exempel för mycket cykling eller för mycket tid i spa-eller badtunna. Med kosttillskott och konsumera mat rik på vitamin C, vitamin B12, zink, vitamin E, selen och L-karnitin kan vara till nytta. I själva verket, rapporterade en studie i den medicinska tidskriften Fertility and Sterility 2004 att spermiernas rörlighet kan ökas med kombinerad L-karnitin och L-acetyl-karnitin behandling. Vissa män också dra nytta av alternativa behandlingar som akupunktur.

Medicinsk hjälp

intrauterin insemination (IUI) och in vitro fertilisering med Mikroinjektion (IVF med ICSI) har visat sig hjälpa till med frågor spermiernas rörlighet. När det gäller IUI spermierna är direkt deponeras av en särskild anordning i livmodern, där de har en bättre chans att simma upp i äggledarna. Ett ännu mer framgångsrik metod är IVF med ICSI, där en spermie är bokstavligen handplockade att injiceras i ägg väntar i en petriskål. Snabbhet och rörlighet av spermier har någon betydelse för IVF med ICSI, så detta brukar vara där de flesta par att hitta den största potentialen för framgång.

Previous:nothing Next:mat som förstorar bröst hos män

Relaterade artiklar


 • drogmissbruk kontra drogmissbruk
 • tvingade klimakteriet
 • mat som förstorar bröst hos män
 • hjälp med att få motivation att leva hälsosamt
 • hur du utför en prostata tentamen
 • barnastma information
 • naturliga astma behandlingar för barn
 • vad som väntar under en prostata tentamen
 • familjeplanering och preventivmedel
 • passiv rökning och astma hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com