blå baby syndrome

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-17
Trots pågående experiment och forskning, är fortfarande den sjukdom som kallas Blue Baby Syndrome (BBS) ett problem att lösa. Ändå har läkarna gjort stora framsteg vid behandling av BBS, och upptäckten av sambandet mellan nitrat i dricksvatten och BBS var stora framsteg i medicinsk prevention. Ytterligare studier i underliggande genetiska orsaker kommer förhoppningsvis att bidra till att pussla ihop denna medicinska gåta

Du behöver:. .
Tidning
Penna.
Kalender.

Definition

Blue baby syndrom är en sjukdom som leder till syrebrist i blodet. Medan många barn föds med blå baby syndrom, kan det också förvärvas efter födseln.

Enligt Bhia. com är hjälpsamma online artikel, kan BBS också orsakas av höga blodnivåer av methemoglobin. I en normal vuxen, är enzymet methemoglobin förvandlas till hemoglobin, som transporterar syre i blodet. Däremot har barn under sex månader som ännu inte börjat ge methemoglobin reduktas, vilket är det enzym som gör att methemoglobin att byta till hemoglobin. Detta är farligt, eftersom methemoglobin bär inget syre i blodet. I BBS är en stor mängd methomoglobin fått i blodet, men barnets lilla kropp ännu inte kan omvandla det till syre. Detta gör att barnet drabbas av syrebrist, vilket ofta kan resultera i en blåaktig ton i huden. Syndromet kan också påverka äldre barn och vuxna, men eftersom deras system kan balansera ut stora mängder methemoglobin, är det oftast inte ett allvarligt tillstånd.

Symtom

Symtom på BBS inkluderar blåaktig hud ("cyanos") , diarré, kräkningar och andnöd. Andra symtom är trötthet, extrem trötthet, dålig viktökning, svårigheter att äta och blåsljud.

Orsaker

Det finns många teorier om orsaken till BBS, de flesta fall är oförklarlig.

Som angivits i iVillage. com: s artikel om BBS, i händelse av medfödd defekt, är BBS orsakas oftast av hjärtfel som kallas "höger till vänster shunt. " Detta innebär i princip att syrefattigt blod läckte antingen i den vänstra sidan av hjärtat eller direkt i blodet och orsaka syrebrist i hela barnets kropp. Det kan också orsakas av olika defekter i lungor och blodomloppet.

genetikens roll vid BBS utveckling utreds, som vi sett på Howard Hughes Medical Institute's online artikel, "sikta in på en orsak till Blue Baby Syndrome. " Än så länge inte finns några avgörande länk i familjens historia.

Blue baby-syndromet är också ofta kopplat till intag av nitrat. Nitrater reagerar med hemoglobin och producera methomoglobin, och när alltför många nitrater har förtärts, är en alltför farlig mängd methomoglobin produceras. I många landsbygdsområden, nitrater i dricksvatten och methemoglobinemi är ofta kopplad till förorening av vattnet.

Behandling

Beroende på hur allvarligt det enskilda fallet till behandling varierar mellan medicinering och noggrann övervakning öppen hjärtkirurgi. När det gäller medfödda sjukdom, börjar behandlas ofta direkt efter födseln. Vissa av dessa operationer ingår arteriell omkopplare, växling förfarande, Damus-Kaye-Stansel förfarande och Fontan förfarande. Alla dessa förfaranden är invasiva hjärtoperationer, och ofta inte behövs.

Förebyggande

När det gäller nitrat-associerad BBS, kan förebyggande åtgärder vidtas. Som kunskap om blå ökar baby syndrome, är mer säkerhetsföreskrifter görs. I USA är dricksvattnet noggrant se till att nitrathalterna vistelse i schack. Familjer med brunnsvatten kan också övervaka vattennivåerna sig med affären kit vattensäkerhet.

Previous:nothing Next:polycystiskt ovariesyndrom & insulin

Relaterade artiklar


 • Så för att lindra din förstoppning naturligt
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • vad är orsaken till kollagen härdning?
 • stämningsstabiliserande hos barn
 • Effekterna av Tylenol kall & hosta under graviditeten
 • Problemet med kyl konserver
 • tidiga perioden symptom
 • dagliga kosten för en gravid kvinna
 • Essure förfaranden
 • vad är orsakerna till frekventa kräkningar hos barn?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com