diet för hyperthyroid patienter

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-28
Hypertyreos uppstår när sköldkörteln inte producerar tillräckligt med hormoner, som påverkar metaboliska funktioner. Enligt Mayo Clinic, kvinnor över 50 är mest sannolikt att uppleva detta tillstånd. Riskfaktorer för hypertyreos är familjens historia, strålning behandlingar i bröstet eller halsen och sköldkörtel kirurgi. De som i detta tillstånd kan få symtom som tröghet, viktökning och oförklarlig muskelsvaghet

mat att äta

Enligt University of Maryland Medical Center, de med hypertyreos bör äta en kost rik på fullkorn, magert proteinkällor, frukt och grönsaker. Ät mycket rå mat, såsom brysselkål, spenat, rädisor och färsk frukt. Också, tala med din läkare om att ta en multi-vitamin, vilket kan bidra till att balansera ut möjliga vitaminbrist.

också se till att äta massor av antioxidantrika livsmedel som innehåller selen. Detta hormon är ansvarig för att omvandla de sköldkörtelhormon i kroppen, och kan hittas i magert kött och nötter.

skära ner på Kostfiber

Enligt Mayo Clinic, bör personer med hypertyreoida villkor begränsa sin konsumtion av kostfiber när man tar sköldkörteln mediciner. För mycket kostfiber kan hindra upptaget av sköldkörtelhormon. Prata med din läkare om att begränsa livsmedel, såsom valnötter bomullsfrö och produkter med soja mjöl.

Livsmedel ska undvikas

Enligt University of Maryland Medical Center, är det viktigt att avhålla sig från mat som stör kroppens sköldkörtelfunktion. Dessa inkluderar broccoli, gröna senap och blomkål. Om du tar sköldkörtelmedicin, chatta med din läkare om sojaprodukter. University of Maryland Medical Center rapporter finns det vissa tecken på att sojaprodukter kan störa kroppens upptag av sköldkörtelhormon.

När ska kontakta en läkare

Enligt USA: s Library of Medicine, är det viktigt att kontakta läkare om du har bröstsmärtor eller hjärtklappning. Personer med detta villkor bör även schemalägga regelbundna kontroller.

Previous:nothing Next:egenskaper födelsemärken

Relaterade artiklar


 • Vad händer om jag har nits, men inga löss?
 • kan du ha din tid och samtidigt vara gravid?
 • kroppslukt hos små barn
 • kommer att mögel i mitt hem gör mig sjuk?
 • Effekterna av Tylenol kall & hosta under graviditeten
 • hur man kan sluta röka cigarrer
 • fakta om skelettet
 • östrogendominans & ledvärk
 • hur många kalorier behöver bebisen en dag?
 • blå baby syndrome
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com