effekter av Alzheimers sjukdom på familjen

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-10
De anhörigvårdare Alliance (FCA) uppger att "Alzheimers sjukdom kallas ofta för en familj sjukdom, eftersom kronisk stress av att se en älskad sakta nedgång påverkar alla. " Den neurodegenerativa sjukdomen kan sträcka sig allt från två till 20 år och vända en fullt fungerande vuxen eller senior i ett hjälplöst individ. Den McGowan Institutet för regenerativ medicin påpekar att "idag får hemsjukvård för Alzheimer-patienter medför enorma ekonomiska, känslomässiga och även psykologiska kostnader. Anhörigvårdare ger ofta upp tid från arbetet och avstå lön att spendera 47 timmar per vecka i genomsnitt med en påverkad älskade en som ofta inte kan lämnas ensam. "På många sätt kan effekterna av Alzheimers sjukdom (AD) på familjen som . förödande eftersom dess effekter på patienten

Tidiga effekter

Ta emot den första diagnosen är traumatiskt för alla. Således tidiga effekterna av Alzheimers om familjen består till stor del av bearbetningen diagnos, lära sig om sjukdomen och förbereda sig för framtiden. Personer med AD får börja säga saker och agera på ett sätt som är kränkande och sårande mot andra. En mild kvinna kan bli våldsam eller en försiktig man blir vårdslös, och som Konkurrensverket har påpekat, familjemedlemmar måste lära sig att "att skilja mellan sjukdom och din älskade" för att hålla från internalisera dessa åtgärder som målmedvetet tillfogats sår.

Middle Effects

Som AD fortskrider, och patienten förlorar kontakten med verkligheten, belastningen på familjemedlemmar, särskilt personer som vårdar patienten, blir större. Konkurrensverket säger, "folk vårdar anhöriga med AD ofta känna sig isolerade, och det är vanligt att vårdgivare att drabbas av sorg och förlust som den person de tar hand om förändringar. " Under detta stadium blir säkerheten också en avgörande fråga, och tvingar familjemedlemmar vänder sig till sina älskade en som ett barn som några hämningar. Detta är också en tid för att pröva dagis eller sjukhem alternativ, som kan vara ett förödande sätt att tänka för familjer som hoppades att de skulle kunna försörja sina älskade en hemma.

sena biverkningar

Om en familj väljer att behålla AD patienten i hemmet under hela sitt liv, de senare stadierna av sjukdomen kräver omfattande vård. Patienterna måste utfodras, flyttas, rengöras och blöjor påsatta, och dessa uppgifter kräver familjer att ständigt vara närvarande och tillgängliga. Alldeles i slutet av en patients liv, vissa familjer väljer hospicevård för att möta de fysiska och medicinska behov patienten med AD. Konkurrensverket föreslår att "familjer som vårdar en närstående med gravt Alzheimers bör ge omtänksamt hänsyn till placering i en kunnig omvårdnad anläggning, där en adekvat ledning och övervakning kan ges. "

Support

Konkurrensverket varnar för att" få lämpliga känslomässigt stöd genom rådgivning, är en stödgrupp eller andra familjemedlemmar oerhört viktigt. "Stödgrupper är en utmärkt resurs för att hjälpa familjer kontakt med andra individer som påverkas av sjukdom och för att undvika den isolering som ofta kommer från vårda personer med AD. Alzheimers förbundets hemsida (se Resurser) erbjuder skriftliga stöd samt stöd grupp och resurser rådgivning.

Healing

För många familjer som har förlorat en medlem till AD verkar älskade en fysisk död en sorglig påminnelse om en mental död som kan ha hänt månader eller år innan. Familjer kan kämpa för att bearbeta och sörja lämpligt sätt. Fisher Centrum för Alzheimers Research Foundation uppmuntrar såra familjer att arbeta för healing genom att öva sorg arbete, som "innefattar de processer som har sorg måste slutföra innan återuppta det dagliga livet. Dessa processer omfattar separera från den person som dog, omställning till en värld utan honom eller henne, och bildar nya relationer. " Även om det kan vara svårt, kommer avsiktliga sorgearbetet att så småningom en familj att läka och kunna skatt minnet av sin älskade.

Previous:nothing Next:sömnstörningar hos barn

Relaterade artiklar


 • tidigt födda barn och riskfaktorer
 • tidiga perioden symptom
 • kommer att mögel i mitt hem gör mig sjuk?
 • familjeplanering och preventivmedel
 • vad är orsakerna till spädbarn eksem?
 • tecken och symtom på tvillinggraviditet
 • Introduktion till tonårsgraviditeter
 • tecken på graviditet blixten
 • utveckling av det reproduktiva systemet
 • kan du ha din tid och samtidigt vara gravid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com