egenskaper födelsemärken

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-28
Ett födelsemärke är ett märke på huden som är färgad och ibland upp. Ett födelsemärke kan vara närvarande vid förlossningen, eller kan dyka strax efter födseln. Enligt University of Maryland Medical Center, födelsemärken skapas på grund av missbildning av pigment celler eller blodkärl. Även om de flesta födelsemärken är permanenta, kommer vissa typer blekna med tiden. Födelsemärken är oftast ofarliga. Vissa födelsemärken kan dock kräva behandling på grund av deras tillväxt eller för kosmetiska ändamål. Det finns olika typer av födelsemärken, och alla har sina egna särskiljande egenskaper.

Du behöver:
viljestyrka
. En dagbok.
STÖTTANDE VÄNNER.

Café au Lait

En café au lait födelsemärke är en av de vanligaste typen av födelsemärken. Café au lait födelsemärken är permanenta, och kännetecknas av en ljus, kaffe färg. Denna typ av födelsemärke kan visas var som helst på kroppen. Det är normalt att ha en, eller kanske ett par lait café au fläckar. Flera café au lait fläckar kan vara en orsak till oro, eftersom detta kan vara ett tecken på en genetisk sjukdom som kallas neurofibromatosis. Neurofibromatosis orsakar onormala förändringar i huden och kan också orsaka bendeformeringar. Enligt Mayo Clinic, om ditt barn har mer än några lait café au fläckar på kroppen, är det viktigt att han ser en barnläkare som ska undersökas.

Medfödda nevus

Den här typen av födelsemärke är uppenbart på födelse. Kongenital nevus kan vara en relativt stor födelsemärke som kan visas antingen i hårbotten eller bålen. Färgen på en medfödd nevus kan vara mörk, nästan en chokladbrun. Vissa kongenital nevus märken kan växa till nästan 20 cm lång. Om ditt barn har en medfödd nevus som är stor, bör du ha ditt barn ses av en hudläkare. Enligt Mayo Clinic, med en stor medfödd nevus kan sätta dig på en högre risk att utveckla hudcancer som vuxen.

Skiffergrå nevus

En skiffergrå nevus varumärket är också känd som en mongolisk blå fläck. Den födelsemärke liknar ett blåmärke. De som är av asiatiskt eller afro-amerikansk härkomst är mer benägna att utveckla denna typ av födelsemärke. En grå nevus födelsemärke kan visas på rygg, skinkor, ben eller armar, och kan växa sig stora. I många barn kommer Förekomsten av denna födelsemärke blekna i tid.

Portvin Bets

Port-vin fläckar utvecklas till följd av en vaskulär missbildning i den kapillära blodkärl i de djupare skikten av huden. En port-vin fläckar börjar som en röd märke på din barnets hud. När ditt barn blir äldre, kommer varumärket att bli mörkare, svarvning mörkt röd eller lila. En port-vin födelsemärke utvecklas vanligen i ansiktet eller på halsen, men andra delar av kroppen kan påverkas. En port-vin födelsemärke kan ta intryck av en småsten tillväxt, och kan orsaka svullnad.

Stork Bites

Stork biter är en annan vanlig typ av födelsemärke. Plåstren kan visas som rödaktig eller rosaaktig fläckar som finns på baksidan av halsen, på ögonlocken, eller mellan pannan. Orsaken till storken bett beror på ansamling av kapillärt blodkärl nära huden. Stork biter som finns på ögonlocken eller mellan ögonen blekna vanligtvis. Stork biter på nacken är oftast permanent.

Hemanigioma

En ELDSMÄRKE är en godartad tillväxt som finns hos spädbarn. Enligt Barn hälsa, kan en ELDSMÄRKE framsteg snabbt i tillväxten under de första sex månaderna av barnets liv. När ditt barn växer var cirka 5 och 9 år gamla, kommer ELDSMÄRKE avmattningen i tillväxten och kommer att försvinna. Behandlingar för en ELDSMÄRKE oftast inte behövs om inte tillväxten växer för snabbt, eller om det finns mer än ett fåtal utväxter. Utväxter kan också tas bort om en ELDSMÄRKE ligger nära ditt barns ögon, ljumske, mun eller svalg.

Previous:nothing Next:dålig reaktion på tetanusvaccin

Relaterade artiklar


 • cell fakta
 • rensar upp dålig akne
 • astma inom jordbruket
 • nyfödda kylbehandling information
 • hur man ska hantera sömnlöshet och har en lugn natt
 • Problemet med kyl konserver
 • diet för hypertyreos
 • urinblåsan fakta
 • lever med Méniu00E8res sjukdom
 • karpaltunneln lättnad under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com