gör det själv fysiskt och känslomässigt föryngring

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-30
Fysisk och emotionell föryngring är en viktig del av att leva ett balanserat liv. Även västerländsk medicin har sina klara fördelar, det är att införliva långsamt österländskt tänkande och praxis som möjliga alternativ eller tillägg till receptbelagda läkemedel. Att hålla sig väl fysiskt ökar mentala välbefinnande, och vice versa. Här är några åtgärder för att hålla båda aspekterna av livet i balans

uppnå balans

som det mesta här i världen, livet är en balansgång. Om en aspekt av livet svängningar för långt i en riktning, är alla andra aspekter påverkas ofta negativt. Detsamma kan sägas om den fysiska och mentala tillstånd av att vara: Om kroppen är försummade, sinnet lider, och om sinnet äventyras, kroppen manken. Den fysiska och den psykiska är således väldigt symbiotiskt i naturen. Att ta hand om en ofta skördar fördelar för den andra.

Mayo Clinic erkänner inflytande stress har i livet och dess koppling till både fysiska och mentala tillstånd. Det uppmuntrar kompletterande införlivandet av alternativa behandlingar och stresshantering med västerländsk medicin för att förbättra både kropp och själ. Syftet är att behandla både med respekt för och omsorg så att båda kommer att blomstra.

Fysisk Föryngring

Att föryngra kroppen måste flera åtgärder vidtas på en kontinuerlig basis. Föryngra kroppen under en kort period kan kännas bra, men underhållet är lika viktigt för att uppnå varaktig balans.

Dricksvatten --- och massor av det --- är en av de viktigaste saker vi kan göra för att förbättra hur vi mår. Den mänskliga kroppen består av ca 55 procent till 60 procent vatten. Det påverkar funktionen av i princip alla organ i kroppen, inklusive hjärnan, hjärtat, lungorna, blod, tarmar och hud. Snåla på hydrering, och kroppen noterar, återkallande och inte fungerar på en optimal nivå. Även måttlig dehydrering kan komma med på depression eller lynnighet. Det är förnuftigt, då, att ständigt återfukta med vätskor, särskilt vatten. Sikta på åtta till 10 åtta-oz. glas vatten per dag. Koffeinfritt örtte räkna, samt isvatten.

motionera på minst 30 minuter per dag de flesta dagarna i veckan håller endorfinnivåer hög, förbättra humöret. Aerob träning förmåner hjärtat och lungorna, och även måttlig motion (t. ex. dammsugning, trädgårdsarbete, promenader) räknas mot målet god fysisk hälsa. Varierande form av motion är bra för kroppen, liksom sinnet, hålla vig och arbetar musklerna i både kroppen och hjärnan att hålla balansen i schack. Yoga är en utmärkt övning för både kropp och själ, det sträcker sig, förstärker och förlänger kroppen och fokuserar sinnet.

Emotional Föryngring

För att lyfta humöret uppe, inget fungerar samt fysisk träning. Endorfiner frigörs under och efter en måttlig eller kraftfull träning hjälper sopa bort blues, åtminstone tillfälligt, men även långsiktiga --- så länge övningen är kontinuerlig. Även om det är inga magiska piller, träna långsamt förbättrar kroppens funktion, vilket i sin tur förbättrar kroppens medvetenhet och acceptans. Genom att ta hand om kroppen, känns sinnet tas hand om, liksom. Livet verkar mer hanterbart och i balans.

Skratt kan vara en effektiv medicin. Gör vad som krävs för att ha ett par (eller flera) skrattar varje dag. Hyr en komedi, titta på en stand-up komiker, har en kom ihåg-när samtal med en god vän, tänka tillbaka på en verklig situation som förde glad tårar till ytan --- något att sätta på ett stort leende och tarm- busting skratta. />
Skapa något. Oavsett om det är att piska upp ett nytt recept i köket, plantera en rabatt eller örtagård, bygga hyllor eller skriva en dikt, använda de kreativa krafterna inom för att få något nytt i ditt liv. Om du aldrig har sytt förut, försöka göra en slips filt. Om du inte är en mästerkock, följa ett enkelt recept som låter gott. Om du tror att din inredning är tråkigt, köpa en burk sprayfärg på ett roligt färg och se hur många objekt du kan förvandla med ett tryck av ett finger. Ett nytt perspektiv kan göra underverk att få fart på en positiv utveckling.

Previous:nothing Next:naturlig familjeplanering & amning

Relaterade artiklar


 • att upprätthålla en säker badrum
 • Hur du ser att din syrehalten är låg?
 • med bältros under graviditeten
 • Så för att lindra din förstoppning naturligt
 • rådgivning metoder för misshandlade kvinnor
 • hur man behandlar en vagel på ögonlocket
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • diet för hypertyreos
 • barnastma information
 • hur är astma utlöses?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com