hälsoproblem från nagelbitning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-06
Onychotillomania är ett tillstånd med överdriven eller stadigvarande nagelbitning. I "Sjukdomar av naglarna och deras förvaltning", författare R. Baran Rodney och PR Dawber förklara att 60 procent av barnen är spik biters, 45 procent av tonåringar engagera sig i vana, och att antalet vuxna som biter på naglarna är betydligt mindre. Nagelbitning är ofta en dålig vana att folk tar upp som ett sätt att lindra ångest eller känslomässiga spänningar. Handlingen att nagelbitning kan bli besatt, och repetitivt nagelbitning kan orsaka sekundära hälsofrågor.

Du behöver:
tidning
. Penna.
Kalender.

Paronyki

R. Baran och Rodney PR Dawber förklara att sekundära infektioner av periungal vävnad som omger naglar är en vanlig företeelse i spik biters. Repetitiva nagelbitning bryter ner nageln strukturer och kan orsaka en infektion under vävnaderna på varje sida av nagel. Infektionen är ofta åtföljs av inflammation och irritation.

Akut paroncychia förknippas med oerhörd smärta, värmen i infekterad vävnad, rodnad och svullnad, det uppstår när en bakterie ges möjlighet att invadera din hud genom nageln skador under arbetet med spik bitande. Kronisk paraonychia är ett tillstånd där du utvecklar en infektion i nageln långsamt övertid, och det är förenat med rodnad, ömhet och svullnad som utvecklas gradvis. Denna typ av infektion är ofta orsakas av candidainfektion, och det kan förekomma på flera fingrar samtidigt. I båda infektioner kan pus utveckla precis under nageln eller under ytan av den infekterade hudområden runt naglarna.

Dessa förhållanden kan vara särskilt farlig för diabetiker, eftersom diabetiker har svårt när det kommer till sår läkning. Ett läkarbesök kan behövas för att lindra paronyki villkor: Du kommer ofta att ordineras ett svampdödande medicin som dikloxacillin, kloxacillin, erytromycin, Cephalexin, klotrimazol, eller ketoconzole. Läkemedlet ska användas för ungefär fem till 10 dagar. Om, efter att lindra skick, du fortsätter nagelbitning, du löper större risk för upprepade infektioner.

Längsgående melanonyki

Longitundinal melanonyki är ett tillstånd som ibland orsakas av nagelbitning, som kännetecknas av förändringar i spik, vars pigmentering av spiken plattan blir svart eller brun i färgen. Villkoret är förenat med en ökning av melanin produktionen i spiken, och nagelbitning kan leda till uppkomsten av enda, långa, bruna, vertikala band i spiken när det växer utåt. När nagelbitning upphör, kommer du att märka att det bruna lesioner sakta försvinna övertid. Även detta villkor kan vara cancer, längsgående melanonyki orsakas av nagelbitning är godartade, men kan orsaka problem med självförtroende eller självkänsla när du är i en social miljö. I själva verket, folk som biter sina naglar ofta drabbas av social oro, eftersom deras naglar är trasiga, spruckna, ibland upp, och ointressant att titta. Att behandla detta problem, tillämpa en lokal behandling med 4 procent kinin i olja att minska din önskan att bita på naglarna genom att göra dina naglar smaka illa. Behandlingen har genomförts enligt läkarens instruerar och fortsätter tills du bryta ditt nagelbitning vana.

Vårtor

I "dermatologiska Therapy i nuvarande praxis" Ronald mönster och James J. Leyden förklara att ständigt nagelbitande kan orsaka utvecklingen av vårtor runt den omgivande nageln vävnader. Författarna hävdar också att behandla periungal och subungal vårtor är svårt och att villkoret ofta återkommer. Du kan behandla tillståndet genom att konsumera 20 mg fluoxetin hydrocholoride, läkare föreskriven åtgärd, dagligen tills vårtorna avta. Du kan också använda lokalt verkande vårta krämer innehållande salicylsyra eller mjölksyra att hålla kontroll vårtor orsakas av nagelbitning villkor.

Previous:nothing Next:tidiga perioden symptom

Relaterade artiklar


 • cell fakta
 • stadier av klimakteriet
 • Vad är levande löss ägg?
 • tvingade klimakteriet
 • malignt melanom hos barn
 • urinblåsan fakta
 • tecken på graviditet blixten
 • kan du ha din tid och samtidigt vara gravid?
 • barnastma näring
 • Vad händer om jag har nits, men inga löss?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com