hemlagad get bröstmjölksersättning baby

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-19
Om ditt barn lider av kolik eller verkar ha svårt att tolerera soja-eller komjölk formel, får getmjölk som användbart alternativ. Feeding getmjölk till spädbarn är vanligt i andra delar av världen, men det är ganska ny i USA. Getmjölk innehåller inte så mycket laktos som komjölk och är därför något lättare att smälta. Det är dock lägre i både folsyra och vitamin B12, som är väsentliga för en sund tillväxt och utveckling. Dessa brister måste beaktas när formeln är beredd.

Recept

Börja med att kombinera två koppar av getmjölk med två koppar vatten. Lägg en msk. socker och 1 /8 tsk. av fiskleverolja till utspädda mjölk. Om du kan hitta mynta smaksatt med fiskleverolja, kan barnet få det slutliga resultatet mer välsmakande. Sedan Rör i en msk. av Blackstrap melass, vilket kommer detta att ge B-vitaminer och järn och kan hjälpa till att lindra förstoppning, som kan orsaka ditt barn att ha ont i magen. Slutligen, tillsätt två tsk. näringsmässig jäst flingor. Detta kommer att säkra formel ger ditt barn med en tillräcklig mängd av folsyra. Häll formeln i steriliserade flaskor och förvara i kylskåp tills den ska användas. För att värma, placera flaskan i en kastrull med varmt vatten tills formeln når önskad temperatur. Kassera oanvänt formel efter 48 timmar.

Varianter

för att förstärka näringsvärdet i hemgjord get-mjölk formel, kan du lägga till ett antal andra objekt till mixen. Till exempel, vissa människor omfattar u00BC kopp flytande vassle för att göra formeln mer lik bröstmjölk i komposition. Andra lägga u00BC infantis tsk bifodobacterium-en kraftfull probiotisk bakterie som kan bidra till att stärka ett spädbarns immunförsvar. Du kan också lägga en tesked varje solrosolja, olivolja och kokosolja, öka kaloriinnehållet i formeln. Detta kan vara särskilt gynnsam för spädbarn som kämpar för att gå upp i vikt.

Varning

Prata med din barnläkare eller primära vårdgivare innan du byter ditt barn till hemgjord get-mjölk formel för att vara säker att det är det bästa alternativet . Gå över receptet du planerar att använda, diskutera de olika ingredienserna och fördelarna med pastöriserade kontra obehandlad getmjölk. Vilket av dessa alternativ är ett bättre val är en pågående ämne för debatt. Obehandlad mjölk kan inte vara helt säker, men pastöriserad kan inte vara så näringsrik. Dina skäl för att byta till getmjölk kan väga tungt i det slutliga beslutet.

Previous:nothing Next:vad som orsakar artrit hos barn?

Relaterade artiklar


 • morgon huvudvärk hos barn
 • Suboxone biverkningar
 • hur du utför en prostata tentamen
 • skälen för fostrets undervegetationen
 • hur man förebygger astma hos barn
 • Graviditet & karpaltunneln
 • utveckling av det reproduktiva systemet
 • östrogendominans & ledvärk
 • hur snart att göra graviditetstest?
 • tvingade klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com