hur får man vägglöss?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-31

Du behöver:
viljestyrka
. En dagbok.
STÖTTANDE VÄNNER.

Inledning

vägglus är en parasitsjukdom insekt som lever av av djurs och människors blod. Vägglöss attack ofta nattetid, och använder en blandning av antikoagulans och bedövande medel för att hålla blodet flyter som de äter och att bedöva bita området så att du inte inser att de livnär sig på dig. Även vägglöss vanligtvis inte är sjuka, kan de fortfarande vara en olägenhet. Om du redan har ett angrepp av vägglöss, kunde det ha kommit från ett antal källor.

Djur

Djur är en gemensam väg att vägglöss kan migrera inomhus. Detta gäller särskilt om du har djur som lever både i och utanför, och om du låter dem sitta eller sova på din säng eller andra möbler. Eftersom vägglöss kan leva på djurblod också, kan dessa varelser ofta lifta på sin måltid och få kvar i ditt hem för att senare livnär sig på dig.

Resa

Många fall av vägglöss inträffar under resor till främmande länder, särskilt i icke-industrialiserade områden eller områden med liten tillgång till hygienisk leveranser. Vägglöss kan stuva undan i bagaget eller i smutsiga kläder och har förmågan att överleva resan tillbaka tillräckligt länge för att bosätta sig i ditt hem.

Bekämpningsmedel

Ett viktigt skäl till varför det har skett en ökning av angrepp av vägglöss är förändringen i bekämpningsmedel förfaranden. Historiskt, torkade användningen av bekämpningsmedel dikloridifenylitrikloretan (DDT) nästan vägglöss utplånas i västvärlden. Enligt Mayo Clinic, förbud mot användning av bekämpningsmedlet DDT har gjort det möjligt säng bugg att komma tillbaka. Återkomsten av felet beror till stor del på fåglar och fladdermöss, liksom djur som kor och hundar att bära parasitära insekter i hela USA.

Behandling

Om du har ett fall av vägglöss har du några alternativ för att hjälpa befria er från angrepp. Det är viktigt att band alla sängkläder eller andra föremål trasa (t. ex. uppstoppade djur eller pyjamas) från det angripna området. På denna punkt har du två alternativ. Först kan du väska några infekterade objekt och placera dem i frysen i minst 24 timmar. Andra du kan tvätta dem, så länge du är säker på att maskinen är inställd på en temperatur av minst 97 grader C. Det finns också kommersiella säng bugg sprayer för att hjälpa det återstående ytor som inte kan tvättas eller frysas för att få bort av insekter.

Previous:nothing Next:När ska oroa sig för gulsot

Relaterade artiklar


 • tecken på astma hos nyfödda
 • cell fakta
 • hur man rengör mänskliga öron
 • tecken på graviditet blixten
 • mat som förstorar bröst hos män
 • prostatit förebyggande
 • hur kan en enda kvinna blir gravid?
 • snabb behandling av munsår
 • spädbarn Staph infektioner
 • Problemet med kyl konserver
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com