medfödda hjärtproblem

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-26
Medfödd hjärtproblem är fel i hjärtats struktur som är närvarande när ett barn föds. Vissa defekter är orsakade av en genetisk sjukdom (till exempel Downs syndrom), men majoriteten av medfödda hjärtfel har en okänd orsak, enligt Kids Health online. Precis som orsakerna till medfödda hjärtproblem varierar, varierar omfattningen av de problem också. De sträcker sig från ett litet hål som reparerar sig själv till svåra komplikationer som kräver flera operationer. Men de flesta av medfödda hjärtproblem är behandlingsbara.

Du behöver:
tidning
. Penna.
Kalender.

Tecken och symptom

tecken och symtom av medfödda hjärtfel beror på svårighetsgraden av sjukdomen. En allvarlig medfött hjärtfel är oftast märkt inom barnets första månader (ofta först några timmar) av livet. Tecken och symptom på ett allvarligt tillstånd kan vara blek blå eller grå hud, andningssvårigheter under matningen, dålig viktökning, minskat puls och en blåsljud. En mindre allvarliga hjärtproblem får inte märks förrän ett barn är i förskoleåldern. Vissa tecken och symtom på ett mindre allvarligt problem kan omfatta vätska i hjärta eller lungor, svullnad i händer, fötter och fotleder, andnöd under aktivitet och trötthet under aktivitet.

Typer

Enligt Mayo Clinic Det finns mer än 35 olika typer av medfödda hjärtproblem som kan delas in i fem huvudkategorier: hål i väggen mellan hjärtats, obstruktion av blodflödet, onormala fartyg (som släpps ut eller bildas felaktigt), avvikelser i hjärtat ventilen och en kombination av dessa defekter.

Tester och Diagnos

En barnläkare kan hänvisa föräldrarna till ett barn kardiolog (ett barns läkare specialiserad på hjärtproblem) om han misstänker att ett barn har en medfödd hjärtsjukdom, eller en pediatrisk kardiolog omedelbart kan utvärdera en nyfödd som visar tecken och symptom på en allvarlig defekt. En fysisk undersökning (komplett med en puls och blodtryck utvärdering) kommer sannolikt att följas av en X-ray, ett EKG (som övervakar och registrerar hjärtats elektriska signaler) och en rad andra tester. Dessa tester kan inkludera pulsoximetri (för att testa syre i blodet) och hjärtkateterisering (en tunn slang ledde till hjärtat för ytterligare testning).

Behandling

Medan vissa hjärtfel är så små, att de inte måste behandlas, andra är helt allvarliga och kräva omedelbar behandling. Behandlingsalternativ beror på vilken typ av medfödd hjärtsjukdom, men de brukar innehålla: kateter förfaranden, hjärttransplantationer, öppen hjärtkirurgi och läkemedel. Dessutom kommer en del barn behöver genomgå flera typer av behandling hela livet.

Komplikationer

Även barn som föds med allvarliga hjärtkomplikationer vanligtvis diagnostiseras och behandlas tidigt (ibland redan innan de föds), kan de ha för att begränsa motion, och de kan också ha utvecklings-och emotionella svårigheter, säger Mayo Clinic. Dessutom kommer barn som fötts med hjärtproblem behöver övervaka hälsotillståndet hos de sina hjärtan för resten av sina liv eftersom de kan i slutändan sluta med andra komplikationer (t. ex. hjärtsvikt, vävnad infektion och problem med hjärtklaffar).

Previous:nothing Next:muskler som används i andning

Relaterade artiklar


 • prostatit förebyggande
 • böna utöva rutiner
 • hälsorisker för gravida tonåringar
 • hur man rengör mänskliga öron
 • behandling för låg spermiernas rörlighet
 • hur är astma utlöses?
 • tecken på graviditet blixten
 • hemlagad get bröstmjölksersättning baby
 • tecken på astma hos spädbarn
 • astma ansträngningsutlöst symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com