muskler som används i andning

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-26
Andning är en ofrivillig reflex i den mänskliga kroppen-de flesta av oss brukar inte ägna stor uppmärksamhet åt det faktum att det pågår hela tiden. För något som verkar så enkelt, det finns många strukturer i människokroppen som ansvarar för olika aspekter av andning, inklusive en rad muskler vars styrka, flexibilitet och aktivitet verkligen driver handlingen att andas. Dessa muskler, om de är starka nog och utövas nog, kan bidra till att övervinna ett antal andningssvårigheter, inklusive astma.

Lungorna

Det primära organ för andning hos människa är lungorna. Dessa två ballong-typ organ når från botten av din bröstkorg upp i axeln region, precis under där halsen möter bröstet. Alla muskler som omger och stödjer mänskliga brösthålan-som omsluter alla de viktigaste organen, inklusive hjärta och lungor-bidrar till en framgångsrik och hälsosam att andas. Dessa muskler öppna upp lungorna, så att du kan ta luft in genom näsan och munnen och att komprimera och tryck ut luften ur lungorna genom samma vägar.

Membran

Membranet är en stor krökt muskel som fungerar som en avgränsning mellan bröstet och buken. Denna muskel lyfter lungorna när du andas ut, trycka ut luften ur bröstet, och kontrakt nedåt för att öppna upp dina lungor, mun och näsa när du andas in. Detta är den främsta muskel som hjälper kroppen att bilda sug som krävs för att andas in

interkostaler

Musklerna mellan revbenen aktiveras av nerver utvidga direkt från ryggmärgen ut i utrymmena mellan revbenen. Dessa kallas interkostal muskulatur, och de ger kompression som flyttar din bröstkorg in och ut, så att du kan ta dina djupaste andetag och hosta.

Mage

magmusklerna, eller abs, få mer uppmärksamhet på gymmet när de kallas ett sexpack. Den Mage nå från mitten av ryggraden ända ner till ländryggen. Dessa är de muskler mest ansvariga för att blåsa ut hårt och hosta med auktoritet.

Tillbehör Muscles

Dessa är de minsta musklerna i samlingen. Beläget i halsen, tillbehöret musklerna fullständiga motsatsen rörelse av membranet genom att lyfta bröstkorgen och utvidga lungorna från ovan för att bidra andas in djupt. Som namnet kanske antyder, men dessa muskler är inte starka nog för djupandning på egen hand.

Previous:nothing Next:knappen bråck symtom

Relaterade artiklar


 • hur man berättar en person dåliga nyheter
 • Introduktion till tonårsgraviditeter
 • Solarier & graviditet
 • hur man rengör öronen med mineralolja
 • karpaltunneln lättnad under graviditeten
 • Problemet med kyl konserver
 • svår astma hos barn
 • define cellmembranet
 • Vad är levande löss ägg?
 • hur är astma utlöses?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com