polycystiskt ovariesyndrom & insulin

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-16
Polycystiskt ovariesyndrom är en hormonell störning hos kvinnor med namnet för att det normalt orsakar flera godartad cystor att växa på äggstockarna. PCOS är den vanligaste hormonella störningar och den vanligaste orsaken till infertilitet bland kvinnor i reproduktiv ålder. Många kvinnor med PCOS kan inte riktigt reglera insulin och lämnar dem med risk för ytterligare hälsoproblem

Identification

Enligt US Department of Health och Human Services, påverkar PCOS 1 av 10 kvinnor, och orsaken till PCOS är fortfarande inte säker. Läkare vet att de flesta kvinnor med PCOS har oregelbunden menstruationscykel på grund av onormal ägglossning. I de flesta kvinnor med PCOS, multipla folliklar utvecklas på äggstockarna men på grund av hormonella problem, mognar ingen follikel i en hälsosam ägg.

Betydelse

Många kvinnor med PCOS kan inte effektivt reglera sitt blodsocker. Enligt en artikel Dr Marilyn Richardson vid University of Kansas Medical Center, nya studier tyder på ett samband mellan PCOS och insulinresistens. I dessa kvinnor, deras kroppar producerar högre mängder insulin än nödvändigt för att fungera, vilket får dem att bli insulinresistenta.

Effekter

Överskott insulinproduktionen i samband med PCOS leder till hormonell obalans, nämligen äggstockarna producerar överskott androgener ( manliga könshormoner), som orsakar många av symtomen vid PCOS. Dessutom att höga insulinnivåer resultat från PCOS kan leda till andra hälsoproblem. Eftersom kroppen kan inte reglera blodsockernivåerna, kan typ 2-diabetes resultat. Eftersom insulin också reglerar fett i kroppen, kan PCOS också resultera i vikt och fetma, enligt National Women's Health Resource Center.

Mediciner

En del läkare kommer att ordinera insulin-sensibiliserande mediciner för att behandla PCOS. Dessa läkemedel, såsom Metformin, är gjorda för personer med typ 2-diabetes och är inte godkända av Federal Drug och Livsmedelsverket för användning av behandling för PCOS. Dock kommer många läkare förskriva dem till kvinnor med PCOS att sänka insulinnivåerna, vilket minskar produktionen av manliga hormoner och minska eller eliminera många av de symptom på PCOS.

Diet

Insulin nivåer kan regleras med diet ändringar. Martha McKittrick, en registrerad dietist och Certified Diabetes Educator rekommenderar att äta färre raffinerade kolhydrater, såsom berikat mjöl produkter. Raffinerade kolhydrater, såsom vitt bröd, vitt ris och vit pasta, tur att socker snabbt i kroppen. McKittrick föreslår en diet med 40 procent av kalorierna kommer från icke-raffinerade kolhydrater. Detta kan hjälpa din kropp att upprätthålla normala blodsockernivåer.

Previous:nothing Next:löss villkor & symtom

Relaterade artiklar


 • huvudvärk under klimakteriet
 • naturlig smärtlindring under förlossningen
 • bröst information
 • vad är bio feedback?
 • mat som förstorar bröst hos män
 • kommer att mögel i mitt hem gör mig sjuk?
 • vårdnivåer i hemtjänst
 • Vilka är de viktigaste organen i utsöndringsorganen systemet?
 • Vanliga frågor om erektil dysfunktion
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com