polyper efter klimakteriet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-11
Det finns många orsaker till blödning under klimakteriet, varav de flesta är godartade. Uterin polyper är en av dem, och de tenderar att drabba kvinnor mer i de olika stadierna i perimenopausen (klimakteriet övergång, två till nio år innan efter klimakteriet) och klimakteriet. Under stadiet innan efter klimakteriet (som missat en cykel för minst 12 månader), kommer du fortfarande producerar en tillräcklig nog mängden östrogen för att utlösa menstruationer. Men östrogen i början av klimakteriet är lägre än vanligt. Så länge östrogen nivåerna fortfarande är oregelbundna, löper du risk att utveckla dessa polyper. För det mesta, uterin polyper är godartade och kan lätt behandlas. Dessa polyper när den använts kan upprepas i vissa kvinnor

Du behöver:.
Tidning
Penna.
Kalender.

Vad är uterus Polyper?

uterus polyper är glödlampan-formade utväxter som fäster de inre väggarna i livmodern och sticker in i livmodern. Dessa orsakas av överväxt av celler i endometriet (livmoderslemhinnan). Polyper kan vara så liten som några millimeter eller så stor som flera centimeter. De är knutna till foder av en bas, eller smal stjälk. Vanligen, uterin polyper stannar i livmodern, men kan ibland glida in i slidan. Uterin polyper är mycket vanliga hos kvinnor i 40-årsåldern till 50-talet.

Tecken och symptom

uterus polyper kan bilda före menopaus eller efter klimakteriet, men post-menopausala kvinnor tenderar att bara ha ljus eller spotting i samband med dem. Vissa kvinnor har inga symtom, och några pre-menopausala och klimakteriet kvinnor upplever oregelbunden menstruationscykel, kraftiga blödningar, blödningar mellan perioderna, och infertilitet. Eftersom perimenopausal kvinnor upplever sällan och oregelbundna menstruationer, se din läkare är det enda sättet att ta reda på om dessa symptom är relevanta för fluktuerande östrogen nivåer eller livmodern polyper.

Orsaker

Forskare är inte riktigt säker på vad som orsakar livmoder polyper , även om de har dragit slutsatsen att hormonell obalans spelar i dem en hel del, varför förekommer mer i klimakteriet kvinnor. Uterin polyper är känsliga för östrogen, precis som fodret är, att polyp är ansluten till. Detta innebär att när östrogen signaler för fodret att tjockna och växa, växer polyp också. Annat än denna händelse, andra orsaker till uterin polyper, fortfarande okända.

Diagnos

Om din läkare tror att du kanske har detta villkor, måste de utföra en eller flera läkarundersökningar för bekräftelse. En av de första medicinska undersökningar har du är en transvaginalt ultraljud. Transvaginalt ultraljud utförs med ett trollspö-formad enhet som är sätts in i slidan för att visa livmodern. Utöver denna undersökning kan din läkare injicera saltvatten in i livmodern, att expandera den, vilket gör den uppfattningen tydligare, detta förfarande kallas hysterosonography

Behandlingar

Det finns flera behandlingar som är tillgängliga för avlägsnande av livmodern polyper. Den första kända behandling kallas hysteroskopi. Vid detta förfarande kommer din läkare att sätta in en upplyst, tunn, Flexi hysteroskopet in i livmodern genom livmoderhalsen. Detta hysteroskop gör att han kan se några polyper och ta bort dem, genast. Skrapning är en annan procedur som används för att ta bort polyp. Din läkare kommer att sätta in en tunn metall instrument med en ögla i slutet, in i livmodern att skrapa polyp från livmoderväggen. Denna procedur kan utföras på egen hand (blinda skrapning), eller med hjälp av en hysteroskopet. Små polyper kan försvinna utan behandling. Även polyper är oftast godartade, om det i sällsynta fall är cancerceller upptäckts, får livmodern måste tas bort (hysterektomi).

Previous:nothing Next:gulsot hos barn

Relaterade artiklar


 • Hur du ser att din syrehalten är låg?
 • cell fakta
 • toxicitet nivå aminofyllin
 • malignt melanom hos barn
 • utveckling av det reproduktiva systemet
 • rådgivning metoder för misshandlade kvinnor
 • hög risk ålder för graviditet
 • bröst information
 • hur man behandlar en vagel på ögonlocket
 • hur man botar hicka: den NYU Medical School "membran"-metoden
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com