prednison effekter på barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-24
Prednison är en generisk version av en typ av steroida medicinering. Det kan delas ut under varumärket Deltasone. Detta läkemedel finns i tablett och flytande form. Prednison är föreskrivet för ett telefonnummer i skäl. Hos barn är det oftast ges för att behandla astma, juvenil artrit, autoimmuna sjukdomar och akuta allergiska reaktioner. Det kan en del av behandlingsregimen för pediatrisk leukemi och avstötning av transplanterade organ. För allt det goda den gör, prednison har också biverkningar som kan vara besvärande hos barn.

Du behöver:
tidning
. Penna.
Kalender.

Insomnia

Sömnsvårigheter är en bieffekt i samband höga doser av prednison. Barn kan uppleva sömnproblem vid låga doser samt individuella tolerans varierar. Denna sömnstörning kan manifesteras som svårt att somna eller oförmåga att sova. För de som tar detta läkemedel en gång per dag rekommenderar barnsjukhuset i Pittsburgh (CHP) administrerar prednison till barn före den 9 är i syfte att minska denna effekt. En läkare eller apotek kan hjälpa utforma ett doseringsschema för barn som tar flera doser under dagen.

Blodtryck

Prednisone kan orsaka förhöjt blodtryck hos barn på grund av vätskeansamling. Den vätskeretention orsakas av retention av natrium. Svullnad i händer och fötter är en tecken på detta och en läkare bör anmälas om ett barn vinner två eller flera pounds över en 24 timmars period medan prednison. Blodtrycket bör övervaka rutinmässigt i barn som är på lång sikt steroida terapi. Minska natrium i kosten kommer att minska mängden för vätskeretention och därför minskar risken för förhöjning av blodtrycket.

Skelettet

National Institutes of Health (NIH) varnar för att långsiktigt prednison användning kan leda till avtagande tillväxt hos barn. Det finns också risk för senare utveckling av benskörhet. Barn på lång sikt prednison behandling är i allmänhet kontrolleras noggrant för att minimera negativa effekter på skelettet. Föräldrar kan hjälpa genom att tillhandahålla tillräckligt källor av kalcium och vitamin D. Dessa tillägg kan hjälpa bromsa utvecklingen av benförlust. Promenader och åldersanpassad viktbärande övningar också bidra till att upprätthålla benhälsa.

Blood Sugar

Långsiktigt prednison användning på barn kan leda till förhöjda blodsockervärden eller hyperglykemi. Detta betyder inte nödvändigtvis att dessa barn har diabetes. Blodsockernivåer kommer att övervakas rutinmässigt av behandlande läkare som kommer att avgöra om nivåerna är förhöjda nog för att kräva behandling. Föräldrar bör omedelbart rapportera varje förekomster av ökad törst och urinering eller förändring i medvetandet eftersom dessa symptom kan tyda på förhöjda blodsockervärden. Att begränsa intaget av sötsaker koncentrerad kan bidra till att undvika eller minska svårighetsgraden av prednison biverkningar.

Dependency

Som barn fortsätter att ta prednison, slutar kroppen att göra ett hormon som liknar de syntetiska steroider. Kroppen använder syntetisk steroid, prednison, för att utföra viktiga funktioner. Om prednison slutar plötsligt, har kroppen inte tillräckligt av hormonet för att effektivt utföra dagliga funktioner. Ett barn som stoppar prednison plötsligt kan få abstinenssymtom såsom yrsel, trötthet och frågor mage. Plötsligt utsättande kan vara dödlig. Om prednison är inte längre skyldiga att behandla ett tillstånd måste den stoppas gradvis genom att minska dosen under många dagar och bör hanteras av den förskrivande läkaren.

Previous:nothing Next:barn urinvägsinfektion symtom

Relaterade artiklar


 • tecken och symtom på tvillinggraviditet
 • Hur du ser att din syrehalten är låg?
 • urinblåsan fakta
 • Essure förfaranden
 • hälsoproblem från nagelbitning
 • patientutbildning - Kegel övningarna
 • Vilka är riskerna med passiv rökning?
 • spädbarn Staph infektioner
 • hur man rengör mänskliga öron
 • hur man kan sluta röka för det kristna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com