risk att bli en äggdonator

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-23
$ 2500 avgift som rekommenderas av American Society for Reproductive Medicine för kvinnor att donera ägg till par med fertilitetsproblem kan vara en frestande avgift för kvinnorna nära Society rekommenderade 21 år, varav de flesta har college och kreditkort skulden vilar över dem. Medan äggdonation kan vara en lukrativ och givande för många unga kvinnor är det viktigt att hålla risken för möjliga biverkningar i åtanke när du gör ditt beslut om donation

Risker med Cycle Avbrott

I många fall kommer äggdonatorer har sina vanliga menstruationscykeln avsiktligt avbryts så att läkarna exakt kan följa sina cykler. Vanligtvis kräver detta givaren att ta en medicin för en till två veckor för att stoppa henne cykel. Detta läkemedel kan orsaka klimakteriet symtom, inklusive värmevallningar, vaginal torrhet, sömnlöshet och ömma bröst.

Risker stimulera ägg

I en normal konjunkturcykel, producerar din kropp och bodarna ett ägg i taget. Om du tjänstgör som äggdonator, men du tar medicin för att producera extra ägg under din cykel så att läkarna kan skörda mer än ett ägg. Läkemedlet måste tas intravenöst eller intramuskulärt. Detta läkemedel kan ha flera biverkningar, bland annat grovt menstruella symtom humörsvängningar, svullna bröst och äggstockar och vätskeretention. Mer allvarligt i vissa fall kan dessa injektioner stimulera för mycket äggproduktion, vilket orsakar ett tillstånd som kallas ovariellt eller OHSS. Symtom på OHSS kan vara allt från tryck i buken till chock, och i vissa sällsynta fall kan OHSS kräva avlägsnande av en eller båda äggstockarna eller leda till döden hos givaren.

Risker för fertilitetspreparat

Det är oklart vad de långsiktiga riskerna med fertilitetspreparat kan vara. De flesta har inte funnits tillräckligt länge för att övertygande studier att göra. A 2009 studie utförd av danska Cancerfonden visar att risken för äggstockscancer inte avsevärt ökar med användningen av fertilitet droger, även om vissa tidigare studier hade uppgivit att det kan.

Risker för äggplockning

När äggen är klara, tas de bort från livmodern genom en kombination av nål och sug, en 30-minuters procedur som de flesta givare behöver några dagar att återhämta sig från. Det kan finnas blödning efter detta bort. I några sällsynta fall kan det nålstick ett blodkärl eller ett organ, orsakar svår blödning som kräver kirurgiska ingrepp.

Övriga risker

Om du drabbas av komplikationer, inklusive blödning eller äggstock skada, i samband med blodgivningen, det kan påverka din förmåga att tänka i framtiden.

Det finns också känslomässiga och professionella risker för äggdonation. På grund av den tid som krävs för injektioner, ultraljud, besök ämbete samt andra uppgifter givaren, kan det vara svårt att upprätthålla en normal schema på jobbet eller i skolan, vilket kan leda till prestandaproblem. Om du är i ett förhållande, kanske det faktum att du måste avstå från sexuell aktivitet under din cykel innebära påfrestningar på er relation.

Previous:nothing Next:livscykel och växande skeden av en människa

Relaterade artiklar


 • tidig debut trotssyndrom sjukdom
 • om sura uppstötningar och astma hos barn
 • behandling för låg spermiernas rörlighet
 • hur man rengör mänskliga öron
 • barnastma information
 • vad är orsakerna till frekventa kräkningar hos barn?
 • att upprätthålla en säker badrum
 • hur många kalorier behöver bebisen en dag?
 • tecken på astma hos nyfödda
 • hur du utför en prostata tentamen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com