spädbarn hand styvhet och skakat baby syndrome

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-21
Shaken baby syndrome är en allvarlig form av barnmisshandel, men många gärningsmän inte kan göra det med avsikt att missbruka ett barn, enligt Medline Plus. Syndromet uppstår när en person häftigt skakar en baby eller ett litet barn
Det finns flera symptom som kan tyda på en skakad baby syndrome, och spädbarn hand styvhet är en av dem

Definition

Shaken baby syndrome kan hända i så lite som fem sekunder av skakningar, under vilken tid bebis hjärna studsar fram och tillbaka mot skallen. Detta kan orsaka att riva av stora vener, hjärna blåmärken, blödningar eller andra skador, eller tom döden. Skador på ögon, hals och rygg kan också förekomma.

Orsaker

I de flesta fall sker skakat baby syndrome, eftersom en frustrerad förälder eller vårdnadshavare blir överväldigad av en bebis gråter eller bråkar. Barnet kan vara otröstlig, och av frustration och desperation den vuxne kan plocka upp barnet och skaka honom i ett försök att tysta eller straffa. Bara några sekunders skakning är tillräckligt för att orsaka syndromet, men barnets huvud slående en vägg eller annat föremål kan också orsaka allvarliga skador.

Symtom

Det finns en mängd olika symtom som kan tyda skakas baby syndrome. Konvulsioner eller kramper, extrem retlighet, beteendeförändringar, minskad vakenhet, trötthet, medvetslöshet, dålig andning, kräkningar och dålig aptit kan alla vara tecken på skakas baby syndrome. Kramper och muskelryckningar kan orsaka spädbarn hand styvhet och liknande åkommor.

Behandling och prevention

Vid behandling skakad baby syndrome, är det första prioritet att ge HLR att se till att barnet andas. Därefter kommer medicinsk personal arbetar snabbt för att stoppa hjärnan svullnad eller blödning på hjärnan. När barnet är stabilt, kommer skador till fullo bedömas och behandlas.

Förhindra skakat baby syndrom kan innebära skillnaden mellan liv och död. Föräldrar och vårdnadshavare måste inse när de når slutet av sin tålamod och gå bort, även om barnet fortfarande gråter. Ett gråtande barn är inte trevligt att lyssna på, men om du känner att du förlorar kontrollen, placera henne i en bilbarnstol eller spjälsäng, se till att hon är säker och inte riskerar att falla, och går iväg.

Söker ut föräldraskap klasser eller individuell rådgivning kan hjälpa dig att hantera känslor av frustration och ilska.

andra skäl till Infant Hand Stelhet

Spädbarn hand styvhet och liknande muskelspasmer och frågor styvhet är ofta knutna till skakad baby syndrom, men ibland är de orsakas av något annat. Parkinsons sjukdom, till exempel, är en neurologisk sjukdom som påverkar rörligheten och släpphänthet lemmar och muskler. Även Parkinsons är sällsynt hos barn, är stelhet armar, händer och ansiktsmusklerna gemensamt med denna sjukdom.

Om du upptäcker hand styvhet med ditt barn, boka tid hos din läkare så snart som möjligt.

Previous:nothing Next:rh negativ sjukdom

Relaterade artiklar


 • med bältros under graviditeten
 • skallskador hos barn
 • vad är bio feedback?
 • Vad händer om jag har nits, men inga löss?
 • Essure förfaranden
 • urin reflux hos barn
 • naturlig smärtlindring under förlossningen
 • prostatit förebyggande
 • naturliga astma behandlingar för barn
 • blå baby syndrome
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com