tidig implantation spotting

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-25
Tidig implantation stänkblödning eller genombrottsblödning uppkommer hos vissa kvinnor i de tidigaste stadierna av graviditeten. Sådana tidiga implanteras spotting är helt ofarligt för mor och embryo. Bör dock eventuell blödning i tidig graviditet nämnas att en läkare för att utesluta en potentiellt problem

Orsak

Implantation stänkblödning uppträder hos vissa kvinnor när ett befruktat ägg fäster vid slemhinnan i kvinnans livmoder. Fodret består av blod som vanligen släpps under menstruationen. Enligt Babymed, droppar av blod kan få loss under implantation och detta kan orsaka spotting eller ljus blödning. Kvinnor kan ibland förvirra implantation observation med en ljus period.

Vad ser det ut som?

Till skillnad från de klarröda färg menstruationsblod, blödning orsakad av implantation av ett befruktat ägg kan vara brun och har utseendet av gamla blod, det kan vara rosa också. Implantation spotting är ljus, eftersom hela livmoderslemhinnan inte lossnade.

När förekommer det?

Implantation spotting uppkommer kort efter ett befruktat ägg fäster vid livmoderväggen. De flesta kvinnor upplever ägglossning 14 dagar efter menstruation. När befruktade, ett ägg kan ta nio eller 10 dagar att resa genom äggledaren till livmodern. Detta timing: en kvinna kan uppleva implantation precis innan hon förväntar sig hennes normala menstruation.

Vad känns det?

De flesta kvinnor har inga symtom när upplever implantation spotting. Till skillnad från menstruationer, är implantation blödning inte brukar åtföljas av kramper.

Andra orsaker

The American Association Graviditet detaljer några allvarligare orsaker till blödning i tidig graviditet. Dessa inkluderar missfall, molar graviditet och utomkvedshavandeskap. En kvinna med missfall är utvisa produkter för graviditet och kan uppleva smärta. En molar graviditet uppstår när vävnad utvecklas i livmodern som orsakar en ökning av graviditetshormon i en kvinna, men är inte vävnaden av ett växande foster. Utomkvedshavandeskap uppstår när ett befruktat ägg implantat i en äggledaren, det kan orsaka i äggledaren att brista.

Previous:nothing Next:naturliga naturläkemedel för barn

Relaterade artiklar


 • Essure förfaranden
 • patientutbildning - Kegel övningarna
 • hantera minnesförlust
 • hur de kan skydda barn från influensa
 • vad är bio feedback?
 • stadier av klimakteriet
 • naturlig smärtlindring under förlossningen
 • barnastma näring
 • hur man ska hantera sömnlöshet och har en lugn natt
 • vad är orsakerna till prostatacancer infektion?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com