vad är orsakerna till frekventa kräkningar hos barn?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-15
Det är inte ovanligt att barn kräks, men när det händer ofta kan det vara frustrerande för både föräldrar och barn. Många gånger finns det inte något att oroa sig för och ett besök till läkaren är inte nödvändigt. Ta en närmare titt på potentiella orsaker till frekventa kräkningar hos barn kan hjälpa oroliga föräldrar besluta om den bästa behandlingen för den

Du behöver:.
Tidning
Penna.
Kalender.

Identification

Healthsquare. com finner att det finns ingen omedelbar anledning till oro när ett barn kräks. Många gånger kräkningar beror på att ett barns äta något som reagerar kraftigt med sin mage eller hon har ätit för mycket. Försöker att vara positiv när ett barn kastar upp hjälper till att hålla alla lugna så att du kan titta in i orsaken till kräkning.

Infektion

frekventa kräkningar kan bero på en infektion, många gånger gastroenterit, ett virus som infekterar mag-tarmkanalen. Enligt http://www. kidshealth. org kan maginfluensa eller gastroenterit, också orsaka illamående och feber, men det största bekymret är att hålla barnen släckt när de kräks ofta. Att ge barnen vatten eller muntliga elektrolytlösningar kommer att hålla dem från att bli uttorkad och kan lindra magen.

GERD

Ytterligare en orsak till frekventa kräkningar hos barn är GERD, eller gastroesofageal refluxsjukdom. Detta är en vanlig orsak för spädbarn att spotta upp efter utfodringar och barn att kräkas. Medicinenet. com hittar en dåligt samordnad magtarmkanalen orsakar GERD. Andra faktorer som kan orsaka GERD är fetma, överätande och mediciner. Kontakta läkare om GERD tros vara orsaken till frekventa kräkningar kommer att tillåta läkare att korrekt diagnostisera sjukdomen. Medicinering kan behövas för att hjälpa till att stoppa frekventa kräkningar på grund av GERD.

Ångest

Ångest kan vara en annan orsak frekventa kräkningar hos barn. Merck. com finner småbarn ofta blir rädda avskuren från nära och kära, och har också farhågor om konstiga platser, de mörka och okända situationer. Denna oro kan orsaka en nervös mage som leder till kräkningar. Bara för att ett barn känner ångest med frekventa kräkningar betyder inte att de har en bakomliggande psykologiska tillstånd, kan de bara behöver extra stöd i stressade situationer.

Överväganden

Det viktigaste för alla barn som har att göra med frekventa kräkningar är att se till att de är hydrerad. Spädbarn löper störst risk att bli hydratiserade, vilket kan resultera i sjukhusvistelse. Om ett barn kräks så ofta att vatten eller elektrolyt lösningar inte kan hållas i kroppen, är det en bra idé att söka läkarvård. Kidshealth. org föreslår kontaktar en läkare om en förälder ser några tecken på svår muntorrhet, insjunkna ögon, urinering mer än 6 till 8 timmar, eller överdriven sömnighet.

Previous:nothing Next:Vilka är riskerna med passiv rökning?

Relaterade artiklar


 • hur kan en enda kvinna blir gravid?
 • tidigt födda barn och riskfaktorer
 • hur man får barnen att tvätta händerna
 • hur man kan förhindra graviditet diarré
 • define kolesterol
 • behandling för låg spermiernas rörlighet
 • biverkningar av ovestin
 • Problemet med kyl konserver
 • karpaltunneln lättnad under graviditeten
 • tidig debut trotssyndrom sjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com