vad som orsakar artrit hos barn?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-19
De flesta människor anser artrit ett tillstånd som drabbar bara äldre människor, men faktum är att barn kan drabbas också. När de är, detta kallas juvenil reumatoid artrit (JRA). JRA orsakar svullnad och gemensamma ytorna, vilket kan vara mild till svår. Symtom kan vara hög feber, lymfkörtel utvidgningen och ett utslag, enligt Cincinnatichildrens. org. I extrema fall av JRA, kan ett barns tillväxt vara förkrympta. Ögonsvullnad kan förekomma, vilket kan skapa problem med synen

Du behöver:.
Tidning.
Penna.
Kalender.

Mystery

Den medicinska samfundet inte vet vad som orsakar JRA. Vissa läkare och forskare tror att dess ursprung är både miljömässiga och genetiska. Det kan vara att något i miljön påverkar immunsystemet och inte på ett fördelaktigt sätt. Ibland är det tänkt att JRA föranleds av en virus-infektion.

Nya droger

Även om orsaken till JRA inte är helt klarlagda, förstår läkarna vad som orsakar kronisk inflammation, som är grunden för artrit. Två molekyler som kallas tumörnekrosfaktor-alfa och interleukin-1 främja ledinflammation. Nya läkemedel har utvecklats som arbetar specifikt och selektivt på inflammation. Anakinra och etanercept respektive är exempel på dessa droger, och de anses relativt säkra, enligt Cincinnatichildrens. org.

Systemisk

De tre undertyper av barndomen artrit inkluderar systemisk JRA, polyartikulär JRA och pauciarticular JRA. Systemisk eller Stills sjukdom drabbar flera områden i barnets kropp, inklusive inre organ och leder. Detta är inte en vanlig form av JRA. Denna typ av artrit kan orsaka bröstsmärtor och svullnad och kan påverka hjärta och lungor. Symtomen är hög feber som Spike på eftermiddagen eller kvällen och sedan försvinna dagen därpå, ett utslag som består av rosa platta fläckar och frossa. Denna typ av artrit kan ha konsekvenser på lång sikt, vilket leder till permanent ledskada. Men nästan 50 procent av de barn som så småningom har en total återhämtning. Resterande 50 procent kommer att behöva ta itu med stelhet och smärta i flera år.

Pauciarticular

Den vanligaste typen av barndomen artrit är oligoarticular eller pauciarticular artrit, vilket betyder "få skarvar. " Fyra eller färre skarvar är drabbade och dessa fogar är oftast i handleden, ben, knä eller käken. Ögonen kan påverkas. Iris blir inflammerad, som kallas irit. Detta kan skada synen om det inte behandlas. Om en flicka yngre än sju år har oligoarticular JRA, är det troligt att hon har ögonproblem. Pojkar äldre än åtta år har ofta höft och ryggrad frågor. Denna typ av JRA orsakar typiska stelhet i lederna och är smärtsamt. Denna version av JRA vanligen går bort på egen hand i tid.

Polyartikulär

Polyartikulär JRA drabbar många (poly) leder. Det tenderar att inrikta sig på de minsta lederna, t. ex. de som finns i händer och fingrar. Polyartikulär JRA åtföljs av dålig aptit, trötthet, låggradig feber och en skakig utslag på övre delen av barnets armar och ben och undre delen av bålen. Ibland de inre organen sväller. Polyartikulär JRA är ägnad att orsaka långvarig skada på det gemensamma, men i något mindre än hälften av alla barn som har det, det går iväg på egen hand.

Rekommendationer

När ett barn har ledgångsreumatism, hon behöver för att göra urval av rörelsemönster övningar och stretching som hjälper avvärja stelhet och hålla henne flexibel. Med en kall eller varm packa när du sover eller ens ta ett varmt bad hjälper till att förebygga stelhet och smärta. Om läkaren har ordinerat läkemedel, behöver barnet att ta dem varje dag som beställning. Enligt Arthritis. org, ett barns behandling bör vara heltäckande och omfatta ögonvård såväl som motion, rätt kost, tandvård och rätt läkemedel. Målet är att lindra barnets smärta, kontroll inflammation, maximera barnets förmåga att göra fysiska aktiviteter och förhindra ytterligare ledskada. I sällsynta fall är operation krävs om det visar sig att långsiktiga problem kommer att uppstå om man inte opererar.

Previous:nothing Next:skälen för fostrets undervegetationen

Relaterade artiklar


 • undervisning förebyggande av astma exacerbation hos barn
 • hur du utför en prostata tentamen
 • örter för att döda parasiter
 • sätt att identifiera och behandla ett barns astma attack
 • patientutbildning - Kegel övningarna
 • tidig debut trotssyndrom sjukdom
 • Fakta om mammografi
 • hur man kan öka min vattenintag
 • tecken och symtom på astma baby
 • prostatit förebyggande
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com