vanliga frågor om nikotin

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-12
Nikotin är nyckeln beroendeframkallande ingrediensen i tobak cigaretter. Eftersom det är en av de svåraste missbruk att sparka, har många människor Vanliga frågor om nikotin och hur det påverkar kroppen. I det förflutna har nikotinberoende det varit svårt att behandla, men nya behandlingsmetoder läkemedel såsom nikotinplåster, nikotintuggummi och andra läkemedel som kan förskrivas av läkare har visat sig vara framgångsrika med detta utmanande beroende. Nikotinberoende är inte begränsad till rökning, men också kan omfatta användning av snus eller tuggtobak.

Vem drabbas av nikotinberoende?

Enligt det nationella institutet för drogmissbruk (NIDA), tobak och nikotinberoende drabbar cirka 29 procent eller 71 miljoner av befolkningen i Förenta staterna. Denna siffra omfattar cirka 3,1 miljoner personer i åldern 12 till 17. Nikotin påverkar mer än bara människor som röker eller använder tobak. Det kan också påverka personer som är föremål för Secon passiv rökning. Astma hos barn som är resultatet av passiv rökning är på uppgång och antalet dödsfall från nikotin sjukdomar är mycket allvarsam. Mellan 1964 och 2004, uppskattar NIDA att ca 12 miljoner dödsfall beror på tobaksvaror och nikotinberoende.

Vad innebär Nikotin gör på kroppen?

Nikotin finns i alla tobaksrelaterade produkter som cigarretter, pipa tobak, snus, tuggtobak och cigarrer. Enligt Nida, eftersom nikotin inhaleras eller kommer in i blodbanan genom saliv eller absorberas genom kinden, det stimulerar binjurarna. Detta orsakar adrenalinet att släppas ut i blodet, höjer blodtryck, puls och andning (respiration). Insulin frisätts i blodomloppet höja blodsockernivån. Dopamin är också frigörs i kroppen. Dopamin är en signalsubstans (hjärnans kemiska) som reglerar tvångsmässiga beteenden, inklusive läkemedel som söker aktiviteter.

Hur fungerar Nikotin Bidra till tobaksrelaterade cancer?

Tobak-cancersjukdomar svarar för cirka en tredjedel av all cancer i USA enligt National Institutes of Drug Abuse statistik. Denna information är ännu mer allvarsam när det står klart att cirka 90 procent av diagnoserna lungcancer finns i människor som har en historia av rökning tobaks-och nikotinprodukter. Andra typer av cancer som är relaterade till tobaksrelaterade produkter och nikotin inkluderar cancer i munhålan, strupcancer och tandköttet cancer.

Vad andra sjukdomar är besläktade med nikotin?

Det finns många sjukdomar som är relaterade till kronisk användning av nikotinprodukter. Dessa inkluderar astma, KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom), emfysem och kronisk bronkit. Enligt Nida, gravida kvinnor som röker eller använder nikotinläkemedel riskerar att få ännu födda barn eller barn med låg födelsevikt. Dessutom missfall är också en riskfaktor för gravida kvinnor. Andra problem som kan uppstå hos barn till kvinnor som röker eller använder nikotin produkter inkluderar inlärningssvårigheter och beteendeproblem såsom ADHD /ADHD.

Hur nikotinläkemedel och giftiga kemikalier i samband med cancer?

Nikotin och giftiga kemikalier är relaterade eftersom du behöver en att ha andra att skapa cancer. Nikotin är en starkt beroendeframkallande medel som finns i tobaksvaror. Enligt Nida, avger nikotin använda dopamin i blodet. Dopamin orsaker beroendeframkallande och tvångsmässiga beteenden, vilket gör det mer och mer nödvändigt att röka eller använda tobaksvaror som har nikotin i dem. Detta innebär att kemikalier som läggs till i cigaretter och andra introduceras till kroppen vid högre och högre nivåer. Kemikalier som tillsätts cigaretter, tuggtobak och andra produkter är kolmonoxid, tjära, formaldehyd, cyanid och ammoniak. Dessa kemikalier är kända för att väsentligt bidra till att bidra till förekomsten av cancer. Således, ju mer produkterna används, desto mer cancerogena kemikalier introduceras till kroppen och desto högre är sannolikheten att få cancer.

Previous:nothing Next:polyper efter klimakteriet

Relaterade artiklar


 • gulsot hos barn
 • Hur system i kroppen tillsammans?
 • tecken och symtom på astma baby
 • hur man kan förhindra graviditet diarré
 • hur man hittar en tricare leverantör
 • polyper efter klimakteriet
 • avvek septum utan symtom
 • hur de kan skydda barn från influensa
 • passiv rökning och astma hos barn
 • om sura uppstötningar och astma hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com