Den genomsnittliga åldern för klimakteriet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-14
Klimakteriet, som beskrivs av de nordamerikanska Menopause Society, är tiden för en kvinnas sista menstruation, kontrollerade efter 12 månader i följd utan en period eller när medicinska ingrepp avlägsnar eller skadar äggstockarna. Vid vilken ålder en kvinna når klimakteriet varierar avsevärt. Vissa kvinnor når klimakteriet i tidiga 30-talet, medan andra inte upplever det förrän deras tidiga 60-talet

Typer

naturlig menopaus, även kallade spontana klimakteriet, är klimakteriet som finns naturligt utan medicinsk åtgärd. Enligt Mayo Clinic, medelåldern för menopaus för kvinnor i USA är 51. Menopaus inträffar när menstruationen sluta på grund av en medicinsk åtgärd. Menopaus är oftast resultatet av operation för att avlägsna äggstockarna, eller kemoterapi eller strålning behandlingar som skadar äggstockarna hos cancerpatienter. Menopaus kan inträffa i alla åldrar efter puberteten. Klimakteriet orsakas av operation för att avlägsna äggstockarna är omedelbar, inträffar samma dag som operationen.

Funktioner

De flesta kvinnor upplever naturlig menopaus i åldrarna 40 och 58. Tidig menopaus inträffar när en kvinna når fysisk eller menopaus efter 40 års ålder men långt innan 51 års ålder. Tidig menopaus är naturlig eller framkallad menopaus som inträffar vid 40 års ålder eller tidigare.

Identifiering

Även klimakteriet är tekniskt en enda dag, skall den övergångsperiod som leder upp till det, att som klimakteriet, ofta varar i flera år. Det första symptomet, enligt National Institute on Aging, är ofta en oregelbunden menstruationscykel. Perioder kan vara kortare eller längre i längd, förekommer mindre ofta och vara tyngre eller lättare än vanligt. Många kvinnor som närmar sig klimakteriet också uppleva värmevallningar, humörsvängningar, torrhet i slidan och sömnstörningar. För andra kvinnor är det enda symtomet på klimakteriet avsaknad av menstruationer.

Överväganden

Enligt den nordamerikanska Menopause Society, två identifierade faktorer som kan påverka en ålder av klimakteriet är rökning och genetik. Kvinnor som röker når klimakteriet två år tidigare än kvinnor som inte röker. Det faktum att många kvinnor når klimakteriet vid ungefär samma ålder som sina mödrar och systrar indikerar ett genetiskt samband.

Effekter

hormon förändringar som resulterar i klimakteriet också kan bidra till andra hygienkrav för kvinnor. Bland de vanligaste är osteoporos, ett tillstånd där ben förlorar massa och styrka, och en ökad risk för hjärtsjukdom. En studie av kvinnor som deltog i Framingham Heart Study indikerar ett samband mellan tidig menopaus och ökad risk för stroke. Studien visade att risken för stroke hos kvinnor som når menopaus före 42 år är två gånger större än för andra kvinnor.

Previous:nothing Next:sätt att avyttra dambindor

Relaterade artiklar


 • barnastma information
 • hur du ger ditt barn Pedialyte, kreativt
 • dagliga kosten för en gravid kvinna
 • svår astma hos barn
 • hur man ska hantera sömnlöshet och har en lugn natt
 • nyfödda kylbehandling information
 • hur snart att göra graviditetstest?
 • Essure förfaranden
 • Vad gör en mjälte göra?
 • Problemet med kyl konserver
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com