När är feber farligt för barn?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-21
Feber är inte en sjukdom, enligt American Academy of Pediatrics (AAP), utan snarare ett tecken på att kroppen är bekämpar en infektion genom att stimulera försvar att angripa och förstöra invaderande bakterier eller virus. Det finns dock tillfällen när en feber, även om inte är särskilt höga, kan signalera ett farligt tillstånd hos ett barn --- ett tillstånd som kräver omedelbar medicinsk utvärdering

Diagnos feber

Samtidigt som vi är betingade att tro att allt över det "normala" temperatur av 98. 6 grader Fahrenheit är en feber, anser AAP en temperatur på 100 inom det normala intervallet för barn. Något högre än att (100,1, till exempel) klassificeras som en feber.

När ett barn känner sig varm, eller verkar sjuk, det enda sättet att mäta hennes feber är korrekt att ta hennes temperatur internt med en termometer. För barn under 3 år, rekommenderar AAP med en rektal termometer. Gruppen stater muntliga termometrar är acceptabla för äldre barn

Vanliga orsaker

Mest feber medfölja luftvägssjukdomar, öron-och halsinfektioner, svår förkylning, influensa , och många andra virussjukdomar. Dessutom kan infektioner i mage, tarm, njurar eller orsaka en feber.

Feberkramper

Hos små barn --- dem mellan 6 månader och 5 år --- en feber kan utlösa feberkramper, eller kramper. Enligt AAP, konvulsioner uppträder vanligtvis under de första timmarna av en sjukdom. Ett barn kan bli stela, rycka eller rulla med ögonen och inte svarar. Episoder kan vara över inom några sekunder, och sällan längre än fyra minuter långt. Medan de är oftast ofarliga, bör föräldrarna ta sitt barn till barnläkaren så snart som möjligt för att utesluta en allvarligare orsak till beslag, såsom hjärnhinneinflammation.

När man behandlar hemma eller söka behandling

Enligt AAP, Fahrenheit feber under 101 grader normalt inte behöver behandlas med någon medicin, om inte barnet är obehagligt eller har haft feberkramper. För högre feber hos äldre spädbarn och barn, det finns över disk mediciner, paracetamol och ibuprofen, som kan sänka febern. Läkare eller sjuksköterska bör konsulteras för att avgöra lämplig medicinering och dosering för barnet

I en bebis under 3 månaders ålder, en feber av 100. 2 grader C eller högre kan bero på en seriös infektion eller sjukdom, så föräldrar ska alltid ringa deras barnläkare för vägledning. Den AAP rekommenderar också att ringa barnläkaren om ett barn mellan 3 och 6 månader gammal utvecklar en feber på 101 grader eller högre, eller ett barn äldre än 6 månader har en temperatur på 103 eller högre, som dessa temperaturer kan tyda på en signifikant infektion eller uttorkning .

Periodisk Feber syndrom

ibland, barn upplever återkommande feber som inte har någon infektion, dessa kallas periodisk feber syndrom. Enligt Cleveland Clinic, de flesta barn upplever återkommande feber är vid god hälsa mellan episoderna. Dessa syndrom inkluderar familjär Medelhavet feber, tumörnekrosfaktor receptor tillhörande periodiska syndrom (fällor), hyperimmunoglobulin D syndrom (HUDAR), neonatal debut Multisystem inflammatorisk sjukdom (NOMID), Muckle-Wells syndrom och familjär kall auto inflammatoriskt syndrom återkommande feber, aftös- stomatit, faryngit, adenitis (PFAPA) syndrom. Ingen av de återkommande feber syndrom är smittsam.

Previous:nothing Next:vilka ämnen kan involveras i vätebindningar?

Relaterade artiklar


 • botemedel mot graviditet huvudvärk
 • hälsoproblem från nagelbitning
 • tre sjukdomar orsakade av rökning
 • fosterutveckling steg
 • define antikroppar
 • define cellmembranet
 • prednison effekter på barn
 • om bronkopulmonell dysplasi syndrom
 • Vilka är farorna med att dricka mjukt vatten?
 • löss villkor & symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com