Seroquel under graviditet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-29
Seroquel är en medicin som föreskrivs för behandling av bipolär sjukdom och schizofreni. Om du är gravid eller planerar att bli gravid, tala med din läkare om riskerna med Seroquel, och huruvida dessa risker uppväger eventuella fördelarna med drogen. Också enligt Drugs. com, bör du inte ta Seroquel om du ammar, eftersom dess effekter på det diande barnet är inte kända

Du behöver:
mycket vätska
. Vila.
En termometer.

Risker till foster

En av biverkningarna av Seroquel är en oförmåga av kroppen att kämpa mot infektioner, enligt PDRHealth. com. Detta är ännu farligare om du är gravid, eftersom vissa infektioner kan vara dödligt för ett foster. Om du tar Seroquel under graviditet, Var extra försiktig för att undvika människor som är sjuka. Också, ring din läkare omedelbart om du upplever frossa, ont i halsen, utslag eller feber.

Enligt eMedTV har FDA klassificerat Seroquel som kategori C graviditet drog. Mediciner tas i denna kategori när deras effekt för gravida människa är okänd, men biverkningar har studerats hos gravida djur. eMedTV anger att FDA fann att Seroquel orsakar låg födelsevikt och även missfall hos gravida djur.

Trots att djurstudier utförts av FDA fann att Seroquel har negativa effekter, detta garanterar inte att människor ska ha samma svar. Fortfarande är effekterna av Seroquel på gravida kvinnor inte helt kända. Därför, beroende på svårighetsgraden av bipolär sjukdom eller schizofreni, kommer din läkare bestämma om du ska ta denna medicin under graviditeten.

Doser

Den mängd av Seroquel du tar beror på om man tar det för schizofreni eller bipolär sjukdom. När din läkare beslutar att det är okej för dig att ta Seroquel under graviditeten, inte ändra på doser. Också, inte tvärt slutar att ta Seroquel inte är beställda till av din läkare. Om du plötsligt får biverkningar under graviditeten, till exempel allergisk reaktion, tala med din läkare. Abrupt avsluta Seroquel kan åter strenghthen dina symtom av schizofreni eller bipolär sjukdom. Istället Om din läkare beslutar att du skall sluta ta Seroquel, kommer han att gradvis minska din dos.

Previous:nothing Next:problem med graviditet med HPV

Relaterade artiklar


 • vad som väntar under en prostata tentamen
 • klimakteriet & vulva smärta
 • förebyggande av diabetes livsmedel
 • tidigt födda barn och riskfaktorer
 • bröst information
 • barn vattkoppor symtom
 • barnastma information
 • barnastma näring
 • hjälp med att få motivation att leva hälsosamt
 • naturliga vitaminer för klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com