Vad måste jag göra för att bli gravid?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-24
Spårning och upptäcka ägglossning bidrar till att öka chansen att bli gravid. Ha sex runt och under ägglossningen ökar chanserna till befruktning. Andra sätt att hjälpa bli gravid är att äta sundare, ta vitaminer, sluta röka, dricka och droger och har sex utan smörjmedel, som kan hindra förflyttning av spermier. Både mannen och kvinnan behöver för att delta i dessa metoder. Enligt ha-en-baby. com, finns det bara en 25 till 30 procent chans att ett par gravid ett barn, så det kan ta några månader.

Ägglossning

Ägglossning händer när ägget lämnar äggstocken och färdas ner i äggledaren. Kvinnor har ägglossning mellan dag 12 och 21 i en cykel. Enligt babycenter. com börjar kvinnans cykel den första dagen av sin tid. En kvinnas kropp ägglossning endast en gång en cykel, även om det är möjligt att frigöra flera ägg. De släpper flera ägg ökar chanserna med flerbarnsfödsel. Spermier färdas upp i äggledaren att försöka mötas och befrukta ägget. Endast en spermie kan befrukta ett ägg.

Basal kroppstemperatur och slem

Spåra din basala kroppstemperatur (BBT) och slem ansvarsfrihet hjälper indikerar när du har ägglossning. Använd en termometer BBT att ta temperaturen varje dag innan du får ur sängen. Din BBT är den lägsta temperatur din kropp är den dagen. Temperaturen är lägst efter att ha sovit. Spåra din temperatur på ett sjökort. När temperaturen stiger en viss grad, har du haft ägglossning och behöver ha sex den dagen. Ägget lever i 12 till 24 timmar efter att ha släppts från äggstocken, så ha sex dagar innan ägglossningen också. Din livmoderhalssekretet ansvarsfrihet ökar när ägglossningen närmar sig, tyngsta dagen innan. Den slem ser ut som äggvita. När du märker en ökning av slem, öka samlag. Spermier lever i flera dagar, men inte alla av dem gör det till äggledaren. Ju mer sperma inuti, desto bättre odds för befruktning.

Ägglossningstest kits

De flesta kit ägglossningstest innehålla band för varje dag i cykeln. Kvinnor urinera på en remsa varje dag för att spåra ägglossning. Remsorna kontrollera luteiniserande hormoner (LH). LH ökar under ägglossningen. Ägglossningstest testremsor är mer exakta, men de är dyra. En låda kostar ca $ 20, och en ny box behövs varje cykel. Vara mest effektiva bör testen utföras vid samma tidpunkt varje dag, helst tidigt på morgonen. Om du har en vanlig cykel, kan du testa precis runt tiden för ägglossning.

Previous:nothing Next:orsakerna till tonåriga självmord





Relaterade artiklar


 • lakterande bröst anatomi
 • rensar upp dålig akne
 • stämningsstabiliserande hos barn
 • naturliga astma behandlingar för barn
 • barn knäproblem
 • orsakerna till postmenopausala blödningar
 • Hur du ser att din syrehalten är låg?
 • Vilka är riskerna med passiv rökning?
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • sätt att avyttra dambindor




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com