barn munsårsbehandling

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-13
Nästan 50 procent av amerikanerna få ett munsår som när de når vuxen ålder, så det är inte överraskande att ett barn kan fånga denna smittsamma sjukdom. Den amerikanska Library of Medicine konstaterar att dessa enkla åtgärder som att dela köksredskap, läppbalsam och kyssar kan snabbt sprida herpes simplex virus som orsakar munsår, små blåsor som bildas på eller i närheten av läppar. Även vuxna kan ta antivirala och utvärtes läkemedel för att bli av munsår, fokuserar behandling för småbarn om minimering smärta och minska risken för spridning av sjukdomen.

Du behöver:
saltlösning
. Tvål.
Luddfri handduk.
Kontakta fall.

smärtlindring för Småbarn munsår

Trots att ett munsår ska försvinna inom 10 dagar, är det viktigt att behandla ditt barns smärta. Applicera kallt eller varmt förpackningar direkt till öm att hantera obehag. Om ditt barn fortsätter att klaga på smärta, ge henne en dos av paracetamol eller ibuprofen. Se aldrig ge ditt barn aspirin, som har kopplats till Reyes syndrom, ett livshotande tillstånd.

munsår i ögonen

Har ditt barn tvätta händerna regelbundet för att förhindra spridning av munsår till andra delar av hennes kropp. Om hennes ögon blir irriterade, kallar henne barnläkare direkt. Enligt BabyCenter. com, kan detta vara ett tecken på okulär herpes, vilket sker när ett munsår smitta sprider sig till ögat. Detta villkor behöver behandlas omedelbart för att förhindra ärrbildning på hornhinnan, vilket kan försämra barnets vision.

Förebyggande åtgärder

Även om det inte finns något botemedel mot munsår, finns det åtgärder du kan vidta för att förhindra dem. Sätt solskydd på ditt barn att undvika solarium irritation, solskadad hud är känsligare för munsår. Använd en barnsäker SPF läppbalsam på ditt barn, och sätta en hatt på huvudet för att hålla solen ur hans ansikte. Enligt Mayo Clinic, kommer hålla stress till ett minimum även minska frekvensen av finnar.

Previous:nothing Next:vad är enhetliga acceleration i fosterövervakning?

Relaterade artiklar


 • Graviditet & karpaltunneln
 • tidig menopaus information
 • naturlig smärtlindring under förlossningen
 • sjukdomar från klimakteriet
 • hur många kalorier behöver bebisen en dag?
 • hur man gör den bästa chokladen skaka banan protein
 • Hur fungerar den muskulösa systemet att fungera?
 • hur man stoppar influensa och förkylningsvirus omedelbart
 • vad är bio feedback?
 • hur du utför en prostata tentamen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com