bedrail risker för äldre

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-06
Även bedrails ska skydda den äldre patienten, det finns faktiskt en betydande risk i samband med deras användning. Många faktorer bidrar till bedrail skador och dödsfall. En upprörd patient som försöker lämna sängen kan lätt falla. Felaktig placering av säkerhetsanordning lämnar utrymmen för hud och lemmar att ha fastnat. Förstå riskerna bidrar till att minska chanserna för något negativt händer. Undvik skador genom korrekt utbildning personal eller vårdgivare om hur man ska värdera de äldre patientens bedrail placering dagligen.

Du behöver:
saltlösning
. Tvål.
Luddfri handduk.
Kontakta fall.

Entrapment

Den gemensamma kommissionen under 2002 att många äldre patienter dör på grund av brottsprovokation inom sina bedrails. Om det råder betydande utrymme mellan madrassen och bedrails kommer det att finnas plats för en äldre person att fastna. Om patienten inte kan kalla på hjälp och fastnar inträffar när ingen är runt, kan det timmar innan någon märker. Vid den tidpunkten kunde många allvarliga saker inträffar på grund av entrapment såsom bestående skador eller dödsfall.

Skada

Bedrails som inte är korrekt inrätta eller vadderade kan orsaka allvarlig skada för en äldre person. En liten skär får inte vara en stor sak för en yngre patient, utan till en äldre person som det kan bli dödlig. Övriga villkor göra smärre skador en större riskfaktor för äldre, så även de minsta skrapa eller klippa kan vara ett problem för en äldre person som är sängliggande. Blåmärken är ett annat tänkbart problem som kan uppstå på grund av bedrails.

Falls

ålder och åldrande rapporterade under 2008 att en fjärdedel av alla fall i inställningar hälso-och sjukvården från sängar. I 2008 års undersökning kom fram till att bedrails inte ökar faller. Men tidigare forskning som publicerades 2002 i ålder och åldrande sakligt stöder uppfattningen att de gör. Medan bedrails bör förhindra fall-skador, i själva verket gör ofta skada värre genom att lägga till mer höjd. En vanföreställningar patient låst i sin säng kan försöka fly genom att klättra över bedrails, och därmed föll. Även om patienten inte är kliniskt vanföreställningar, kan han bli förvirrad eller otålig och försök att komma ur sängen med bedrails upp.

Utbildade Felaktigt Personal

Om sjuksköterskor och vårdpersonal inte är utbildade ordentligt risken för bedrail faror ökar. Bedrails kontrolleras dagligen säkerställa att dessa risker minska avsevärt. Dessutom, kontroll på patienten ofta och göra vissa finns en tillförlitlig metod för kommunikation avskräcker hans eller hennes önskan att lämna sängen med rälsen fortfarande upp. För att vara effektiv bör utbildning av personalen vara mätbar genom någon typ av kriterier snarare än en informell förklaring som en karl anställd.

Död

Enligt den gemensamma kommissionen, alla de rapporter om dödsfall på grund av bedrails att organisationen fått inträffade hos individer över 65 år. Även om dödsfall från bedrails ske på grund av flera faktorer, såsom skallskador vid ett fall eller komplikationer från andra skador, rapporterade alla fall till den gemensamma kommissionen berodde på kvävning. Den enskilt viktigaste sättet att förebygga dödsfall är att korrekt utbilda och handleda personal som ansvarar för vård av äldre patienter.

Previous:nothing Next:övningar görs hemma

Relaterade artiklar


 • ländryggen skador
 • hur man får barnen att tvätta händerna
 • hur man ska hantera sömnlöshet och har en lugn natt
 • define senor
 • hur du håller koll på din menstruationscykel
 • hur man stoppar influensa och förkylningsvirus omedelbart
 • tvingade klimakteriet
 • risk att bli en äggdonator
 • hur man gör den bästa chokladen skaka banan protein
 • avvek septum utan symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com