behandling och botemedel för smärtsam förlossning samlag

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-20
Uppleva smärta under samlag är känd som dyspareuni. Även dyspareuni inte är begränsad till postpartum samlag, om ofta sker efter förlossningen. Skälen till detta är relaterade till flera olika faktorer såsom hormon svängningar och trauma upplevde under förlossning. Lyckligtvis finns det sätt att lindra smärta i samband med förlossning samlag, men behandlingen för denna typ av smärta beror på den bakomliggande orsaken

Bäcken Vila

Bäcken vila är den term som används av läkare för att beskriva en förlossning där en kvinna avstår från att föra in något i hennes vagina. De flesta läkare rekommenderar att avstå från samlag, samt att använda tamponger, i ungefär sex veckor efter förlossningen. Återupptar sexuella relationer innan dess potentiellt kan orsaka smärta på grund av vaginala vävnader som inte har läkt helt. Vissa kvinnors kroppar är läkt och kan smärtfria samlag innan sex veckor. Om du försöker att ha sex innan sex veckor är slut och det är smärtsamt, överväga att vänta tills tidsramen är klar och du har kontrollerats av en gynekolog.

Smörjning

Ibland postpartum samlag är smärtsamma på grund av brist av vaginal smörjning. Orsaken till en minskning av smörjning kan vara fysisk eller psykisk. Vissa kvinnor upplever ångest över att återuppta kön eftersom de är rädda att det kommer göra ont. Denna oro kan minska sexuella lyhördhet och smörjning, vilket gör det mer sannolikt att samlag är obehagligt. I detta fall lösningar inkluderar närmar kön sakta med gott om tid för förspel och använda konstgjorda smörjning. I andra fall kan avsaknaden av vaginal smörjning vara relaterade till hormonella förändringar som orsakas av postpartum förändringar i kroppen eller genom amning. Din läkare kan ordinera krämer eller tablettbehandling som innehåller östrogen. Ibland är den bästa behandlingen är en kombination av konstgjord smörjning plus mediciner östrogen.

Irritation

Ett antal faktorer kan orsaka vaginal irritation, och i vissa fall, infektion. Hormonella förändringar efter leverans göra slidan känsligare för irriterande ämnen. Troliga irriterande inkluderar tvålar, bubbelbad, badoljor, lotion, och kemikalier som finns i bindor och kondomer. När slidan blir irriterad av en eller flera av dessa medel, kan samlag vara mer obekväm också. För att minska risken för vaginal irritation, håll dig borta från produkter med dofter, försök att använda produkter avsedda för känslig hud, eller hålla sig till tvättning med varm vatten och ingen tvål. Jäst infektioner är också möjligt efter graviditeten, symtom vaginal irritation åtföljd av en tjock, vit eller gulaktig ansvarsfrihet och möjligen illa. Om du misstänker att du har en svampinfektion, se din gynekolog för en receptbelagd behandling.

Previous:nothing Next:vad är ett foster?

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till prostatacancer infektion?
 • hur man rengör mänskliga öron
 • hjälp med att få motivation att leva hälsosamt
 • hur man får barnen att tvätta händerna
 • rensar upp dålig akne
 • utveckling av det reproduktiva systemet
 • klimakteriet och preventivmedel
 • förebyggande av diabetes livsmedel
 • barn munsårsbehandling
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com