effekterna av mobiltelefoner på ofödda barn

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-09
Enligt Health Physics Society, en organisation för yrkesverksamma som är specialiserade inom strålskyddet, ställer strålning hälsorisker för gravida kvinnor, och därmed för den ofödda barn inuti deras sköten.

Mobiltelefontillverkare följa en viss nivå av strålning att deras produkter ska släppa ut. I USA, till exempel bör alla mobiltelefoner klarar strålning normer som av Federal Communications Commission (FCC), vilket är 1,6 W /kg, för att säkerställa att telefoner är inte på något sätt farligt för människors hälsa.

Du behöver:
saltlösning
. Tvål.
Luddfri handduk.
Kontakta fall.

Betydelse

strålskydd Samhälle förklarar vidare att exponering för strålning bör inte vara en angelägenhet till gravida kvinnor om exponeringen var låg. Den växande embryo eller foster kommer bara att påverkas när den utsätts för strålning högre än 5 rad eller 50 mSv.

Effekter

Enligt en undersökning av 13. 159 mödrar utförts av University of California, ett stort antal mammor som använt mobiltelefon under graviditeten rapporterade en hög nivå av beteendeproblem hos sina barn.

Överväganden

Peper Long, talesman för US Food and Drug Administration förklarar att det inte finns några vetenskapliga bevis som hittills som tyder på negativa hälsoeffekter från användning av mobiltelefoner bland gravida kvinnor.

Det är viktigt att notera att den forskning som gjorts av University of California byggde på en enkät och inte på observerat beteende eller vetenskaplig undersökning. Resultaten baseras på slutgiltig åsikt snarare än behöriga, vetenskaplig forskning.

Missuppfattningar

Trots att många mammor är benägna att tro att användningen av mobiltelefoner under graviditeten negativt påverkar ofödda barn, det finns ingen trovärdig vetenskaplig studie som visar detta påstående.

Mobiltelefoner avger låg strålning frekvenser som varken hotar eller farligt för fostret.

Förebyggande /Lösning

Den ryska nationella kommittén för icke-joniserande strålning rekommenderar att gravida kvinnor begränsa deras användning av mobiltelefoner.

Previous:nothing Next:om bronkopulmonell dysplasi syndrom

Relaterade artiklar


 • klimakteriet och preventivmedel
 • hörntand binnikemask rättsmedel
 • rådgivning metoder för misshandlade kvinnor
 • Vanliga frågor om erektil dysfunktion
 • hur får man vägglöss?
 • hur du utför en prostata tentamen
 • define senor
 • löss diagnos
 • Hur system i kroppen tillsammans?
 • stadier av klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com