fiskolja och magont

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-23
Magsmärtor och andra gastrointestinala biverkningar har rapporterats av några personer som tar ett kosttillskott med fiskolja. Fiskolja har erkänts som ett säkert komplettera det genom Mayo Clinic om rekommenderade belopp tas i form av kost fisk eller fiskolja. (Se referenser 1) Den kan ge hälsoeffekter för att förebygga hjärtinfarkt, stroke och andra sjukdomar. Den magont och andra biverkningar, medan obehagliga, oftast inte allvarliga komplikationer. I vissa fall biverkningar som rapporterades var svår.

magsmärtor

Även om några biverkningar av att ta ett kosttillskott med fiskolja är irriterande och jobbig, andra skulle kunna vara allvarliga och din hälsa leverantör bör kontaktas. Potentialen för svår smärta och ökar diarré med höga doser enligt National Institutes of Health.

Rapningar

rapningar är också en potentiell biverkning. Det kan producera dålig andedräkt och en fiskliknande smak i mun och svalg. Detta kan vara obehagligt men är inte generellt betraktas som en allvarlig gastrointestinal hälsoproblem.

Svår smärta

buken uppsvälld mage och svåra buksmärtor är några av de mer allvarliga biverkningar möjlig när man använder ett kosttillskott med fiskolja. Den magsmärtor kan upplevas som kramper eller obehag. Tidiga tecken kan vara episoder av halsbränna eller matsmältningsbesvär. Det kan också finnas fall av sura uppstötningar. I många fall skära ner på dosen eller början av programmet med en lägre dos och bygga upp till den rekommenderade doseringen kan hjälpa.

Symtom

din vårdgivare bör uppmärksammas av ert beslut att ta en fiskolja komplettera och bör kontaktas om du får någon av de allvarliga biverkningarna. Dessa skulle kunna visa som ovanliga blödningar eller blåmärken eller blod i avföringen. Vårdgivaren bör kontaktas om det finns någon förändring i synen eller tal, eftersom dessa kan också vara biverkningar av fiskolja tillägg.

Lindra

Lindring av dessa biverkningar är ibland möjligt. National Institutes of Health tyder på att vissa inklusive dålig andedräkt, fiskliknande eftersmak, halsbränna, matsmältningsbesvär, illamående och diarré kan minimeras genom att hålla fiskolja tillskott i kylskåpet. Den gastrointestinala besvär kan också lindras genom att ta komplettera med måltider. Det kan vara nödvändigt att byta till ett annat märke eller att börja med en lägre dos och gradvis öka tills du når den rekommenderade nivån. En vårdgivare bör kontaktas om besvär kvarstår eller förvärras.

Previous:nothing Next:zon diet säkerhet under en graviditet

Relaterade artiklar


 • bröst information
 • behandling och botemedel för smärtsam förlossning samlag
 • vad är orsaken till kollagen härdning?
 • typer av mammogram
 • alla sätt om hur man sluta röka
 • skälen för fostrets undervegetationen
 • Hur läkarna testa om ett barn har tillägga?
 • lever med en rökare
 • nyfödda kylbehandling information
 • Memory-spel för seniorer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com