förebyggande av diabetes livsmedel

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-15
Mayo Clinic rapporterar att diabetes uppstår när det finns för mycket glukos i blodet. När människor har pre-diabetes eller typ 2 diabetes, göra livsstilsförändringar kan bidra till att förebygga och kan även vända detta tillstånd. Äta hälsosammare mat kan hjälpa vikt släppa kropp, som är en riskfaktor för diabetes. Det är viktigt att veta vilka delar av din kost är till stor hjälp i förebyggande och kontroll av diabetes

Frukt och grönsaker

Enligt American Diabetes Association, äta mycket frukt och grönsaker är ett viktigt verktyg för att förebygga diabetes. Se till att äta en mängd olika frukter som antioxidantrika bär, äpplen, apelsiner och meloner. När man äter grönsaker, fokus på konsumtion icke-stärkelsehaltiga val, till exempel broccoli, morötter och spenat.

Fullkorn

Hela korn livsmedel såsom 100 procent fullkornsvete bröd, gröt och hela kex korn är bra val. Prova matlagning hela vete spaghetti eller brunt ris med din middag och göra en fullkorn pita fylld med färska grönsaker och magert kött till lunch.

Fisk och kött

The American Diabetes Association rekommenderar att äta fisk två till tre gånger varje vecka . Prova att äta sötvatten fisk som lax, som är packad med friska omega-3 fettsyror. Välj även magert kött som slutar med ordet "ryggen. " Till exempel, ytterfilé och dålig rygg är bra val. Se också till att ta bort hud från kött innan tillagning, vilket minskar fettintaget.

Matlagning Tips

Matlagning med smör och transfetter ger extra fett och kalorier till din diet. Välj olivolja och rapsolja för matlagning och försöka ersätta olja i recept med äppelmos när det är lämpligt.

Livsmedel ska undvikas

Undvik drycker som innehåller mycket socker som läsk eller energidrycker. Välj sockerfria alternativ och sockerfria te istället. Dessutom skär ut kaloririka livsmedel som chips, kakor, franska försök och glass ur din kost. Om du väljer att frossa i dessa livsmedel, se till att titta på portionsstorlekar och skära ner på frekvensen.

Previous:nothing Next:Kan man vara gravid utan att veta?

Relaterade artiklar


 • moderns kost under graviditeten
 • sömnstörningar hos barn
 • hur man hjälper barn med astma hålla sig aktiva
 • vad som orsakar artrit hos barn?
 • förebyggande av diabetes livsmedel
 • hur är astma utlöses?
 • stämningsstabiliserande hos barn
 • skälen för fostrets undervegetationen
 • rättsmedel för att bota ödem
 • huvudvärk under klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com