klimakteriet libido behandlingar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-13
Klimakteriet och libido, eller brist på sådan, är ett komplicerat ämne. Många kvinnor upplever efter klimakteriet kön bättre än någonsin eftersom de inte behöver oroa sig för graviditet eller runt irriterande menstruationer. Andra kvinnor kan vara helt likgiltig, efter att ha förlorat all lust för sex och kan hitta samlag smärtsamma när de gör det, halvhjärtat, engagera dig. Det finns flera sätt att tänka för att ge din sexlust en välbehövlig hiss

Överväganden

En kvinna måste inse att kroppen inte har hormoner som den en gång hade, som gjorde henne ivrig och redo för sex. När en kvinna går igenom klimakteriet, hennes könshormoner, däribland östrogen, progesteron och testosteron, förändras. Slutar äggstockarna att göra östrogen, som tidigare smord och skyddade den vaginala slemhinnan. Utan östrogen, kan en kvinna känner vaginalt torr. Den vaginala foder har tunnat, göra slidan mer mottaglig för irritation, så kön kan vara smärtsamt. Progesteron är mer eller mindre borta, och även här, påverkan sexuell lust. Testosteron, det manliga hormonet som kvinnor också har, kan sjunka. Alla dessa faktorer tillsammans kan resultera i en ho-hum, ta den eller lämna den attityd om sex.

Alternativt tillvägagångssätt

Överväg att använda alternativa behandlingar som naturläkemedel. Det finns två typer av örter som ökar kvinnans libido: fytoöstrogener och icke-estrogenics. Fytoöstrogener, som silverax och dong quai, innehåller östrogena komponenter som produceras av anläggningen. Oron använda fytoöstrogener är att de kommer att lägga till externa hormoner till kroppen, vilket gör kroppen mindre benägna att producera östrogen på egen hand. Kroppen producerar fortfarande östrogen via binjurarna och fettceller under klimakteriet. Icke-östrogena örter, som Maca, inte innehåller östrogen men ger näring åt hormonella körtlar. Detta kommer att förmå körtlar att producera några naturliga hormoner, enligt 34-klimakteriet-symptoms. com. Andra örter som har använts för att få fart libido omfatta Damiana, Gingko Biloba, flyghavre, vilda sallad och motherwart. Man tror att silverax och Siberian ginseng förbättra tillståndet i den vaginala slemhinnan. Prata med en kvalificerad herbalist eller homeopatiska specialist, som kan ge dig råd om vilken väg att gå.

En del kvinnor med välja akupunktur, som innebär att sätta en liten steril nål in i kroppen på särskilda platser enligt energi väg kartläggning.

HRT

Hormonell substitutionsbehandling (HRT) är det snabbaste sättet att rätta till hormonell obalans, men det finns risker, inklusive utvecklingen av olika typer av cancer och en ökning av hjärt-kärlsjukdom. I juli 2002, klinisk prövning i Women's Health Initiative (WHI) avbröts eftersom det upptäcktes att syntetiska hormoner ökar risken för blodproppar, stroke och bröst-och äggstockscancer.

Livsstilsförändringar

Livsstilsförändringar kan hjälpa ökad libido. Gå ner i vikt, börja motionera och lära sig att kontrollera och minska stress. Många kvinnor upplever yoga är bra för att behålla mental balans och lugn. Ät mat som är östrogen-rika, som potatis, sötpotatis, vete, ris, körsbär, äpplen och soja. Begränsa alkoholens och sluta röka. Ta flera vitaminer och få tillräckligt med sömn.

Betydelse

Försök att räkna ut vad som plågar dig och åtgärda de problem i ditt liv. Om du har relationen, kroppen, pengar eller jobb elände och är i allmänhet ett känslomässigt vrak, sakta ner, ta ett andetag och göra en insats för att starta läkningsprocessen. Gå i terapi eller prata om dina problem med vänner eller familjemedlemmar. Prata med din partner om kropp frågor och osäkerhet du kan ha. Som du blir mer van vid post-menopausala dig, kan din inställning till sex värme så småningom upp.

Previous:nothing Next:barn munsårsbehandling

Relaterade artiklar


 • naturliga vitaminer för klimakteriet
 • Suboxone biverkningar
 • hur man hittar en tricare leverantör
 • tidig menopaus information
 • vanliga frågor om nikotin
 • med bältros under graviditeten
 • löss diagnos
 • urin reflux hos barn
 • steroider för astma hos barn
 • barn urinvägsinfektion symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com