klimakteriet och preventivmedel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-09
De första tecknen på klimakteriet gör ofta en kvinna anser att hon inte längre fertila och kommer inte att bli gravid. Även om detta verkar logiskt, det är inte sant. Enligt epigee. com kommer två tredjedelar av kvinnor som går igenom klimakteriet under i åldrarna 40 till 44 ägglossning. Många kvinnor går igenom de första faserna av klimakteriet är i en ålder där de inte längre vill bli gravid och bör följa ett preventivmedel program

Identification

Klimakteriet är en naturlig process som en kvinnas kropp går igenom när kroppen slutar producera ägg och hormoner som behövs för att bli gravid. Klimakteriet har flera faser, däribland perimenopause och sann klimakteriet. En kvinna är fertil tills hon nått det stadium av sann klimakteriet.

Fertilitet med klimakteriet

Perimenopause är den första etappen av klimakteriet och den tidsram som där en kvinna är fortfarande fertila. Månatliga perioder börja bli oregelbunden under denna tidsperiod, men de fortfarande förekommer. Symptom i samband med klimakteriet orsakar också månatlig vara oregelbunden. Dessa är ångest, samlag ändringar och sömnstörningar. Enligt epigee. com efter risken att bli gravid 40 års ålder reduceras med 50 procent. Denna procentsats fortsätter att falla som en person åldrar.

Risker

Riskerna för komplikationer under graviditeten ökar när en kvinna över 35. Enligt webMD. com, kvinnor över 35 har en högre risk att föda ett Downs syndrom baby. Andra risker är för tidig födsel, låga födelsetal och ett barn i sätesbjudning position. Om graviditet oönskade medan klimakteriet startar bör preventivmedel val utvärderas och en plan inrättas.

Preventivmedel Alternativ

Som kvinna åldrar, är risken för henne ökar hjärtsjukdom, vilket gör hormonella preventivmedel inte ett förstahandsval på grund till risken för biverkningar. En läkare kommer att utvärdera riskerna för varje kvinna, som omständigheterna varierar i varje enskilt fall. För vissa kvinnor har låg dos piller fördelar som styr biverkningar av klimakteriet. Enligt epigee. com är äggledaroperation det främsta valet för preventivmedel för kvinnor över 40. Denna process förhindrar att ägget från att resa ner i äggledaren, där det kan bli befruktade och implanteras i livmodern. I vissa fall kommer hanen väljer att genomgå en vasektomi som hindrar spermier från att färdas genom sädesledaren och till penis. Om bara en tillfällig preventivmedel behövs, kan kvinnor upplever att kondom eller svampar passar deras behov bättre än andra tillgängliga alternativ.

när du ska sluta Preventivmedel

En kvinna är inte klassificerad som klimakteriebesvär tills hennes perioder har stannat helt i 12 sammanhängande månader när hon är över 50 år eller för två eller flera års oavbrutet när de var under 50 års ålder. Innan detta sker, är fortfarande en kvinna bördig. Preventivmedel bör användas tills en diagnos av sann klimakteriet har gjorts av en läkare.

Previous:nothing Next:alternativ till total knäledsplastik

Relaterade artiklar


 • Vilka är orsakerna till akut prostatit?
 • rensar upp dålig akne
 • hur man tycker om friluftsliv med allergi astma
 • embryon och fostrets tillväxt
 • Vad händer om jag har nits, men inga löss?
 • gulsot hos barn
 • prostatit förebyggande
 • struktur av ortopediska skor
 • hur man gör den bästa chokladen skaka banan protein
 • hur man ska bekämpa trötthet med 6 beprövade metoder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com