klimakteriet & vulva smärta

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-16
Klimakteriet ger tillsammans med det lite förbryllande fysiska problem som kvinnor aldrig har haft att ta itu med tidigare och kan vara obehagligt att tala om. En av dessa förändringar ingår blygd smärta eller smärta i utsidan genitalier regionen. Detta är inte ovanligt bland kvinnor som är i klimakteriet

Vulvodynia

När en kvinna upplever smärta i vulva, kallas det vulvodynia. Läkare vet inte vad som orsakar detta. Det finns inga bevis för att sexuellt överförbara sjukdomar (STD) är den skyldige. Vulvodynia påverkar vulva, slidöppningen, blygdläpparna och klitoris. Om en kvinna har generaliserat vulvodynia, kan hon ha konstant eller återkommande smärta i vulva. Om hon har vulva vestibulit är smärtan i farstun, som är ingången till slidan.

Åldrande

de yttre könsorganen hos kvinnor består av vulva, blygdläpparna och omgivande hud. Eftersom kvinnor blir äldre vulvan blir mindre flexibla. Den bindväv och underliggande fett bryts ned, enligt Healthinaging. org. När detta händer, inflammation, kan svamp, jäst eller bakteriella infektioner och irritation uppstår. Kvinnor kan utveckla allergiska reaktioner i denna region, vilket kan resultera i klåda, svullnad, rodnad och smärta runt vulva.

Var medveten

Du måste ha i åtanke att detta område svettningar mer än andra delar av kroppen så det finns mer fukt, vilket gör denna region mogen för infektioner och irritation. Hygieniska produkter kan irritera detta område, så undvik att använda någonting som kan leda till en allergisk reaktion.

brist på östrogen

När en kvinna är östrogennivån sjunker, kan hennes genitalier förändring. Det kan bli tjock och färgförändring. Huden och blygdläpparna kan få ljusare eller mörkare i färgen. Förtjockning kan också orsaka slidöppningen och blygdläpparna att krympa. Detta kan orsaka smärta vid sex.

Tumörer

Vulva tumörer är sällsynta men förekommer. Tumören blir tjock och pigmenterad i områden. Vanligtvis vulva tumörer är inte elakartade men de kan hos kvinnor över 70 års ålder.

Behandling

Behandling av vulva smärta beror på vad det underliggande problemet är. Om en kvinna har en bakteriell infektion, kan hon ordinerats antibiotika. Om hon har en jäst eller svampinfektion, kan hon få en antimykotisk substans, antingen oralt, lokalt eller inom vaginalt. Tillämpa kortikosteroider till området kan hjälpa till att lindra klåda och inflammation. Vissa kvinnor väljer att använda östrogen grädde. Krämer som innehåller lanolin kan hjälpa men använd inte vaselin

rekommendation

Om du upplever vulva smärta, kan det bero på din ålder och brist på östrogen. Dock bör du kontakta din läkare eftersom ålder är inte alltid det enda skälet till detta problem.

Previous:nothing Next:lösningar Medrol biverkningar

Relaterade artiklar


 • hur de kan skydda barn från influensa
 • löss villkor & symtom
 • toxicitet nivå aminofyllin
 • böna utöva rutiner
 • define cellmembranet
 • hur man kan minska dina utgifter för vård
 • typer av utvärderingar
 • blå baby syndrome
 • hur får man vägglöss?
 • vårdnivåer i hemtjänst
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com