låg kortisol symtom

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-19
Ett hormon som produceras av binjurarna som svar på stress, spelar kortisol också en viktig roll i regleringen av kolhydrater, fett och proteiner. Kortisol slagsmål inflammation, hjälper till att reglera blodtrycket och hjälper till att stabilisera kardiovaskulär funktion. Kortisol reglerar kroppens kamp-och flykt syndrom, kroppens normala utsläpp av adrenalin från binjurarna. Låga kortisolnivåer orsaka varierande symtom hos individer

blodtryck

Eftersom kortisol spelar en betydande roll i blodtrycksreglering och kardiovaskulär funktion, leder en låg kortisol nivå ofta till högt blodtryck och ojämn hjärtrytm i stressade situationer. Detta är den stress inte bara från känslomässiga situationer utan även den fysiska påfrestningen vissa situationer kan placera på kroppen. De enskilda med låga kortisolnivåer lider ofta med hypostatic blodtryck, vilket är ett tillstånd där blodtrycket sjunker plötsligt när man står eller sitter upp snabbt.

Immunsystemet

En låg kortisol nivå gör att kroppens immunförsvar att bli alltför aggressiv. Detta svar orsakar en allergisk reaktion på en persons yttre miljö samt en allergisk reaktion mot den egna kroppen. Aktivering av vissa autoimmuna sjukdomar såsom reumatoid artrit, förekommer Sjögrens syndrom eller lupus ofta med låga kortisolnivåer. Detta svar av immunsystemet kan göra individen mer mottaglig för infektioner.

Hudförändringar

Låg kortisolnivåer ofta utlösa uppkomsten av svarta fräknar i ansiktet, pannan och axlar av individer. Personer med låga kortisolnivåer rapport också symtom på mörkfärgning hudområden på andra delar av kroppen. Det kan också finnas klagomål av hudutslag tillsammans med torr, kliande hud.

Digestive-symtom

person som lider av minskade kortisolnivåer ofta klagar på växlande perioder av diarré och förstoppning, aptitlöshet och viktminskning. Ofta får buksmärtor som kommer och går är också ett vanligt förekommande klagomål. Den person som lider av låga kortisolnivåer klagar ofta sug efter salt mat eller dryck, eller kanske tom har sug efter ovanliga ämnen såsom lera eller krita. Läkare hänvisa till denna ovanliga begäret som pica. Detta fenomen av ovanliga cravings är särskilt vanligt hos Addisons sjukdom där binjurarna inte producerar rätt mängd hormoner.

Andra symptom

Andra symtom som tyder på låga kortisolnivåer omfatta oregelbundna menstruationer, avsaknad av menstruation , ryggont, uttorkning och svimning. En studie från University of Minnesota konstaterade att unga mammor som var deprimerade var mer benägna att drabbas av låga kortisolnivåer jämfört med andra unga mammor som inte lider depression symtom.

Previous:nothing Next:struktur och funktion lungor i vila

Relaterade artiklar


 • tidig implantation spotting
 • Problemet med kyl konserver
 • hur du ger ditt barn Pedialyte, kreativt
 • mat mögel fakta
 • löss villkor & symtom
 • define cellmembranet
 • Definitionen av en hjärt cykel
 • lösningar Medrol biverkningar
 • normal syn test
 • knappen bråck symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com