olika organ system

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-28
Det finns 11 unika kroppens system som samverkar för att hålla kroppen fungerar.
Detta är muskulös, skelett, andningsorganen, cirkulationsorganen, mag-, utsöndringsorganen, reproduktiv, endokrina, immunsystemet, Integumentary och nervsystemet

Skelett och muskulös Systems

skelett består av 206 ben. Dessa ben funktion för att stödja kroppen och att skydda vitala organ. Den roll som skydd är i första hand bröstkorgen-Inuti det är där den mest vitala organ, är hjärtat och lungorna ligger. Skallen verkar också skydda hjärnan från skador.

Muskelsystemet agerar med skelettet att göra det möjligt för kroppen att röra sig. Det finns tre grundläggande typer av muskler: skelett, smidig och hjärt. Den glatta muskulaturen att fungera utan vår medvetna kontroll, som musklerna i magen och tarmarna.

Hjärt-och andningsfunktionen Systems

hjärt-eller hjärtmuskeln är en annan typ av muskel alla sina egna. Hjärtat pumpar blod i kroppen genom blodkärlen. Hjärtat har ett internt elsystem som bränder, vilket gör att musklerna att ta upp och tvinga blodet i blodkärlen. Det finns två typer av blodkärl: artärer och vener. Artärer forslar blod bort från hjärtat, vener för blodet mot hjärtat.

Utan lungor, kunde hjärtat inte sin del. Lungorna, tillsammans med membranet, fyll på andningsorganen. När membranet kontrakt, lungorna expandera och fyllde med luft. Luft kommer in genom näsan och munnen ner i luftstrupen och i luftrören där den sedan går in i lungorna och i alveolerna eller luftsäckar. I alveolerna sker gasutbyte rum. Det är där syre tränger in i blodet och koldioxid tas tillbaka ut i blodet och släppte tillbaka ut ur kroppen genom utandningen.

Digestive och utsöndringar Systems

Som på cirkulation och andning system fungerar för att ge en typ av bränsle (syre) för kroppen, ger matsmältningssystemet en annan typ av bränsle. Matsmältningssystemet bryter ner maten för kroppen att använda. Det börjar med munnen, som tuggar är det första steget i matsmältningen. Sedan, när du sväljer, passerar maten genom matstrupen till magsäcken där nästa fas av matsmältningen börjar. Magen bryter ner maten genom kärning och syror. Smält mat tas upp från magsäcken till tarmarna. Restprodukten passerar ut genom anus.

Livsmedelsprodukter som inte kan brytas ner och tas upp av kroppen behandlas ur kroppen. Denna process hanteras av utsöndringsmekanismerna systemet, som består av njurar och urinblåsa. Njurarna agera för att filtrera blodet. Föroreningar avlägsnas från blodet lagras i urinblåsan, och när blåsan är full, är dessa föroreningar passerar ut ur kroppen som urin.

det reproduktiva systemet

reproduktiva systemet tillåter den mänskliga arten att fortsätta efter en generation är borta. Genom det reproduktiva systemet, har vi möjlighet att fortplanta sig och skaffa barn. Den manliga och kvinnliga reproduktiva system skiljer sig från varandra, men kompletterar varandra. Män producerar sädesceller medan kvinnor genom sin äggstockar, producera ägg. Kvinnorna är också utrustade med livmodern, vilket tillåter dem att bära ett barn inuti dem tills den kan överleva i världen utanför.

Integumentary och immunsystem

Integumentary systemet, vanligen kallad huden, är ett omfattande för hela kroppen. Huden har nerver som gör att vi kan känna världen omkring oss. Huden fungerar också att reglera kroppstemperaturen och hålla bakterier och andra skadliga mikrober på utsidan.

Immunförsvaret skyddar våra kroppar från främmande inkräktare. Immunförsvaret fungerar som en intern väpnad styrka för att slå tillbaka främmande inkräktare. Kroppen har flera defensiva barriärer som hindrar utländska mikrober från att komma in. Men för dem som kan komma in, har kroppen ett antal reaktioner att förstöra eller köra ut de fienden

nervsystemet

nervsystemet består av hjärnan och ryggmärgen. Nervsystemet sänder signaler från hjärnan ut till kroppen samordna både frivilliga rörligheten och de många automatiska funktioner som går vidare utan eller medveten ansträngning. Nervsystemet feeds också information tillbaka till hjärnan i form av stimuli från våra fem sinnen.

Det endokrina systemet

Det endokrina systemet består av hypofysen och sköldkörteln tillsammans med könskörtlarna och andra körtlar. Det endokrina systemet funktioner för att utsöndra upp till 20 olika hormoner som stöd i allt från reproduktion till cell reparation av matsmältningen.

Previous:nothing Next:röda korset första hjälpen steg för brännskador

Relaterade artiklar


 • hur man gör den bästa chokladen skaka banan protein
 • barn vattkoppor symtom
 • Vad gör en mjälte göra?
 • hur man stoppar influensa och förkylningsvirus omedelbart
 • diet för hypertyreos
 • define hjärtfrekvens
 • hypothyroid & klimakteriet
 • Vilka är farorna med att dricka mjukt vatten?
 • typer av utvärderingar
 • hälsorisker för gravida tonåringar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com