om bronkopulmonell dysplasi syndrom

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-09
Bronkopulmonell dysplasi syndrom, även kallad BPD, är en akut form av andningsbesvär som drabbar spädbarn, varav många är födda för tidigt. I ett växande foster, lungorna är en av de sista organsystem att utveckla, eftersom de inte behövs förrän efter barnet är fött. Bronkopulmonell dysplasi syndrom barn har särskilda behov syre, men ofta kan andas utan assistans inom två till fyra veckors leveranstid

Du behöver:. .
Saltlösning
Tvål.
Luddfri handduk.
Kontakta fall.

Om

Enligt National Heart, Lung and Blood Institute, bronkopulmonell dysplasi syndrom drabbar framförallt prematura barn som föds ungefär 10 veckor för tidigt, väger mindre än två pounds, har andningsproblem när de föds eller har en luftvägsinfektion nästan omedelbart efter födseln. Barn med detta hälsoproblem har inte tillräckligt tensid, som rockar insidan av lungorna och gör det möjligt att andas syre. Utan detta viktiga produkten, lungorna kollapsar och andningen blir omöjlig.

Orsaker

Bronkopulmonal dysplasi syndrom uppstår när ett spädbarns lungor bli inflammerad och irriterad, enligt National Heart, Lung and Blood Institute. Inflammation och irritation kan uppstå av flera olika skäl. Till exempel, om ett spädbarn behöver mekanisk hjälp av en fläkt, lufttrycket som behövs för att blåsa upp lungorna kan orsaka irritation. Bebisar som behöver syrgasbehandling eller som har en tidig lunginflammation kan också utveckla bronkopulmonell dysplasi syndrom. Annan orsak till denna sjukdom kan vara ett blodcirkulationen problem kallas Paten ductus arteriosus, där blodflödet mellan två stora hjärta blodkärlen är onormala.

Symtom

BPD symtom kan börja den dag ett barn föds eller om de kan utvecklas inom några dagar efter födseln. Enligt National Heart, Lung and Blood Institute, kommer tecken på andnöd och BPD hos spädbarn omfatta fackling av näsborrar, snabb ytlig andning, grymtande ljud och skarpa drar i bröstet med varje försök till andetag. En av de första tecknen på BPD hos prematura barn: de fortsätter att behöva syrgasbehandling eller andas hjälp när deras faktiska förfallodagen närmar sig. Även barn med svår BPD har ofta svårt att utfodring, vilket kan påverka deras förmåga att gå upp i vikt och frodas.

Behandling

Strålningsvärme warmers, sensorer syre på fingrar eller tår och monitorer som används för att kontrollera puls , andning och blodtryck. Intravenös nutrition och vätska är ofta ges till spädbarn se till att de inte blir uttorkad och fortsätta erhålla behövs näring. Spädbarn som behöver långvarig mekanisk assistent att andas kan ges en trakeotomi (ett hål i luftstrupen) genom vilken fläkten är fäst.

Förebyggande

Nyckeln till att undvika BPD hos spädbarn är att undvika tidig födsel och början infektioner. Det finns flera sätt att undvika tidig födsel. Dessa inkluderar träffa en läkare regelbundet under graviditeten. Mödravård är oerhört viktigt att övervaka vikt och beredskap av foster för förlossning. Undvik rökning, användning av alkohol och illegala droger under graviditeten och undvika att bli omkring passiv rökning. Dessutom bibehålla en hälsosam kost bidrar till att upprätthålla en hälsosam graviditet.

Previous:nothing Next:klimakteriet och preventivmedel

Relaterade artiklar


 • hur man behandlar en vagel på ögonlocket
 • Vad gör en mjälte göra?
 • spädbarn hand styvhet och skakat baby syndrome
 • hälsorisker för gravida tonåringar
 • Vilka är farorna med att dricka mjukt vatten?
 • Användning av hand desinficerande våtservetter
 • tidig implantation spotting
 • avvek septum utan symtom
 • vad är orsakerna till frekventa kräkningar hos barn?
 • skälen för fostrets undervegetationen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com