orsakerna till tonåriga självmord

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-23

biologiska förändringar

Tänk på vad som händer under en tonårings kropp och sinne när tonåren träffar. Fysiska kroppen förändras, förändras tankemönster, och överväldigande känslor är alla vanliga under skeden av tonåren. Alla olika förändringar, fysiska och känslomässiga, i tonåren, lägga till andra yttre påfrestningar som en tonårig flicka eller pojke kan ha.

Känslomässiga problem

diagnoser av psykiska störningar och andra känslomässiga problem är vanliga under en tonårings liv. Uppförandestörning, depression och bipolär sjukdom är bara tre exempel på stora störningar som en tonåring kan få diagnosen. Även om antidepressiva medel eller andra läkemedel kan förskrivas, dessa känslomässiga och affektiva störningar påverkar fortfarande tonåringar tankeprocesser, aggressiva utbrott, och känslor i en tid då deras kroppar, hjärnor och sinnen redan håller på att förändras dramatiskt till puberteten.

Missbruk

Många tonåringar bedriva droganvändning med alkohol, marijuana, kokain och andra illegala droger. Alkohol och många illegala substanser är kända för sina depressiva effekter, och detta är en viktig faktor när man överväger tonåriga självmord. Dessutom kan ämnet bruk och missbruk har en ännu större negativ inverkan på en tonåring i sina tankar och attityder om han eller hon redan lider av depression eller annan annan psykisk störning.

Genetiska faktorer

med en familjemedlem eller nära anhörig som begått självmord kan vara en riskfaktor för tonåriga självmord. Även om detta inte innebär att om en mor, far, eller farförälder begick självmord då en tonåring kommer att begå självmord också, har forskare funnit en genetisk koppling mellan de två scenarierna.

Instabil support

Det finns många olika personlighet profiler av tonåringar som begår självmord, men en persons stödring är en viktig faktor. Om en tonåring har ett stabilt stöd vänkrets i skolan och /eller med familjemedlemmar är viktigt att tänka på. Ensamheten kommer ofta in i om en person inte har tillräckliga känslomässigt stöd för krissituationer, och det kan bidra till att andra orsaker och faktorer i tonåren självmord.

Major Life Stress

Varje större händelse i livet som orsakar enorma stress och nöd i en tonårings liv är en stor riskfaktor för självmord. Att hantera en förälders skilsmässa, bryta upp med en flickvän eller pojkvän, och andra familjemedlemmar eller situationer i skolan där en tonåring känner sig fångad och ensam har ofta framhållits att vara förenade med en tonåring självmord även om det inte kan ha varit den direkta orsaken till . Större stress till följd av den svåra situationen i en tonårings liv kombinerar sig med andra stora riskfaktorer och ofta fungerar som den slutliga utlösande faktorn för en tonåring självmord.

Previous:nothing Next:Hur är förfallodagen för graviditet beräknas i människor?

Relaterade artiklar


 • hur du förbättrar din plan vård
 • hur man tar hand om din glasögon
 • Varför har jag oregelbunden mens?
 • definiera puberteten
 • vad är bio feedback?
 • define kolesterol
 • effekter av dopamin
 • hur dechiffrera din omfattande metabolisk panel
 • sömnstörningar hos barn
 • tre sjukdomar orsakade av rökning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com