övningar under graviditet för enkel leverans

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-08-30
Även om ingen kan egentligen säga att förlossningen kommer att bli lätt, kan det bli lättare via beredning. Regelbunden motion samt några specifika övningar gravida kvinnor kan utföra dagligen kan göra födelseprocess lite snabbare och enklare. Graviditet motion erbjuder inte bara en friskare, mer aktiv graviditet, men blir din kropp redo för en av de största ögonblicken i ditt liv

Vandring

Gå, gå, gå. Walking anses vara en av de bästa toning och styrkeövningar känt att gravida kvinnor runtom i världen. Promenader är bra för hjärthälsa och öka lung uthållighet, samt toning varje muskel i kroppen. Walking uppmuntrar optimal cirkulation och håller muskler och senor smidig och flexibel. Walking också hjälper gravida kvinnor sover bättre, och ger tid för reflektion, att stressa och göra upp planer för framtiden, som alla stöder emotionella och psykiska välbefinnande.

Icke-Impact Aerobics

Engagemang i icke-påverkan aerobics är också stor genom alla faser av graviditeten. Undvik övningar som kräver hopp, styrketräning och alla typer av sit-ups. En av de bästa övningarna en gravid kvinna kan ägna sig åt är Kegel övningarna, som bidrar till att stärka bäckenbotten. Kegels kan utföras stående, sittande eller liggande. Tänk dig att du måste gå på toaletten och du måste hålla den i. Detta är samma muskelrörelser som utförs under Kegel övningar. Dra åt musklerna i bäckenbotten och då, koncentrera och fokusera, försöker lyfta bäckenbottenmuskulaturen i små steg, mycket som en hiss lyft från golv till golv. Gör 15 till 20 Kegels två eller tre gånger om dagen för optimal nytta.

Stark kärna

Sitta på huk övningar är utmärkta för gravida kvinnor, eftersom de bidra till att stärka och bygga uthållighet i benen och höfterna som är viktiga för många olika positioner anlitas ofta av kvinnor som går igenom naturlig förlossning. Cykla är också en bra övning, även på stationära cyklar hemma eller på gymmet eller utomhus. Övningar som stärker kärnan eller bålmusklerna också främja starka magmuskler, utmärkt för leverans. Förlossningsläkare rekommenderar ofta att kvinnor ägnar sig åt kärnverksamhet förstärkning av den verksamhet med hjälp av en boll, alltid hålla fötterna på golvet när du deltar i crunch-typ övningar. Aktiva kvinnor har ofta snabbare, enklare leveranser och snabbare återhämtning.

Previous:nothing Next:förmåner för barn som spelar instrument

Relaterade artiklar


 • urin reflux hos barn
 • amylas vs lipas
 • Fakta om föräldrarnas samtycke för aborter
 • hjälp med att få motivation att leva hälsosamt
 • hur man väljer ett reningsverk astma luft för djuravfällningar
 • om bronkopulmonell dysplasi syndrom
 • knappen bråck symtom
 • hur man förebygger astma hos barn
 • hur får man vägglöss?
 • skälen för fostrets undervegetationen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com