typer av utvärderingar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-12
En professionell hälsobedömning kommer att hjälpa dig att avgöra vad som livsstil och hälsa ändringar du kan göra och vad du behöver hjälp åstadkomma. När försöken att förbättra hälsa och välbefinnande, måste du överväga din kropp samt ditt sinne. När allt fungerar kommer du att se en skillnad i din nivå av lycka och din livskvalitet

Body Utvärdering

ditt Body Mass Index (BMI) visar om förhållandet mellan din längd vikt faller i den normala, övervikt, undervikt, eller feta kategori. Om ditt BMI hamnar i en annan kategori än normalt, bör du överväga att göra vissa kost-och livsstilsförändringar. Ditt BMI inte bara påverkar din perception och kroppsuppfattning, men det kan också påverka medicinska tillstånd som högt blodtryck.

Medicinsk Utvärdering

Ett bra ställe att börja för medicinsk utvärdering är en rutinmässig läkarundersökning. Under denna examen kan du räkna läkaren att ställa frågor om din familj sjukdomshistoria, kontrollera ditt blodtryck och kolesterol, diskutera riskfaktorer för framtida hälsoproblem, och diskutera fördelarna med en hälsosam livsstil. Även om du inte mår fysiskt illa, är det fördelaktigt att schemalägga en rutin fysisk undersökning för att se till att dina vaccinationer är aktuella och att etablera en relation med en läkare när du behöver träffa en läkare för en viss åkomma. Att ha en rutin fysisk undersökning kommer också att bidra till din sinnesfrid genom att du kan börja arbeta mot balans med ett friskintyg.

Mental Utvärdering

Många människor lider av depression och /eller allmän ångest utan att någonsin att ens veta. Det är normalt att känna sig nervös eller ledsen ibland, men när detta begynner hindra din vardag, bör du fråga dig själv om det kan vara något mer än fjärilar eller en dålig dag. En snabb diskussion med din läkare kan hjälpa dig att avgöra om du lider av depression eller ångest. I många fall kan dessa tillstånd som skall behandlas med receptbelagda läkemedel. I vissa fall är professionell rådgivning behövs.

Intressen Utvärdering

Ibland tillbringar så mycket tid att göra för andra att du försummar att göra för dig själv. När familj och andra blir det viktigaste i ditt liv kan du tappar bort vem du är som individ. Därför är det viktigt att du räkna ut vad du vill göra, inte vad någon annan tycker om att göra eller ens vad du vill göra med någon annan. När du lista ut vad det är som du gillar att göra kan du börja jaga hobbies och intressen som uppfyller dig.

Tips

Innan en utvärdering, fråga dig själv vad exakt ni vill åstadkomma.
innan du planerar en utvärdering, ta reda på exakt vad din försäkring kommer att betala för och vad som kommer ur fickan.
Gör små förändringar i början. Ibland massor av drastiska förändringar är mer överväldigande än de är hjälpsamma.
Ta hjälp av dina vänner och familj. Ett bra stödsystem är ett värdefullt verktyg när man försöker göra livsstilsförändringar.

Previous:nothing Next:amylas vs lipas

Relaterade artiklar


 • tidig implantation spotting
 • Vad är levande löss ägg?
 • mat som förstorar bröst hos män
 • stadier av klimakteriet
 • kroppslukt hos små barn
 • kan du ha din tid och samtidigt vara gravid?
 • Memory-spel för seniorer
 • tidig debut trotssyndrom sjukdom
 • Solarier & graviditet
 • tre sjukdomar orsakade av rökning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com