vad vecka gör risken för komplikationer minskar?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-31
Gravida kvinnor följer ofta utvecklingen av graviditeten på veckobasis och utbilda sig på ökningen av deras ofödda barn. Medan oväntade komplikationer kan inträffa när som helst under en graviditet, kan det vara bra att ha en uppfattning om de veckor då risken för dessa komplikationer ökar eller minskar samt några grundläggande idéer om hur man tar sig så frisk som möjligt under graviditeten.

Du behöver:
mycket vätska
. Vila.
En termometer.

Betydelse

The American Association Graviditet rapporterar att 6 miljoner kvinnor blir gravida varje år och 1. 995. 840 av dessa kvinnor kommer att uppleva ett missfall. Komplikationer under graviditeten kommer att ske i en annan 875. 000 av dessa graviditeter. För att förbättra denna statistik måste kvinnor vara en aktiv del av lösningen genom att uppmärksamma deras symptom under olika trimestern och rapportera eventuella problem till sin läkare. Medan det finns lite läkare eller kvinnor kan göra för att förhindra ett missfall, tidig förlossning och havandeskapsförgiftning ofta effektivt kan kontrolleras om man upptäcks tidigt och behandlas snarast.

Missfall

Enligt American Association Graviditet, 10 till 25 procent av medicinskt erkänt graviditeter slutar i missfall. Missfall, eller spontan abort, beskriver den ofrivilliga slutet på en graviditet före 20 veckors graviditet. De flesta missfall inträffar under de första 13 veckorna av graviditeten och risken går ner till cirka 1 till 2 procent på den punkten. Tillgänglig forskning tyder på att en kvinnas risk för missfall minskar efter ett fostrets hjärtslag görs via ultraljud, med en 1991 University of Pittsburgh studie visar att det sjunker till cirka 4 procent hos kvinnor under 35 år utan vaginal blödning.

Havandeskapsförgiftning

The National Heart Lung and Blood Institute (NHLBI) uppskattar att högt blodtryck frågor som havandeskapsförgiftning eller preeklampsi förekommer i 6 till 8 procent av amerikanska kvinnors graviditeter. Även högt blodtryck problem kan hända när som helst under en graviditet, enligt Havandeskapsförgiftning stiftelsen de är mest sannolikt att uppstå under tredje trimestern av graviditeten, som varar från 27 veckor till förlossningen vid ca 40 veckor

tidig förlossning

tidig förlossning, där ett barn föds före 37 veckors graviditet påverkar 12 procent av graviditeter i USA. Tidig förlossning kan inträffa när som helst efter att bebisen når lönsamhet, vilket betyder att de har en chans att överleva utanför livmodern, tills 37 veckor då de anses fullgångna. Den punkt där ett foster betraktas som livskraftig varierar beroende på statens lagar eller etik sjukhus förordningar, men de flesta läkare och sjukhus börjar livräddande insatser på 24 veckor. Medan många kvinnor slappna av lite när deras barn når den punkt av lönsamheten, enligt Centers for Disease Control (CDC) tidig födsel är den högsta riskfaktorn för spädbarnsdödlighet i USA.

Förebyggande /Lösning

Att leva en hälsosam livsstil har visat sig effektiv att hjälpa till att minska ett antal komplikationer. Innan utformningen, försöka se till att du är så frisk som möjligt genom att äta en balanserad kost, med en folsyra och avstår från rökning eller narkotikamissbruk. Gravida kvinnor bör sluta konsumera alkohol, begränsa konsumtionen av koffein och se till att de ser sina läkare regelbundet för fosterdiagnostik hälsokontroller. Om en kvinna misstänker hon har värkar eller något annat tecken på arbetsmarknaden innan 37 veckor, ska hon kontakta sin läkare kontor omedelbart.

Previous:nothing Next:ADHD behandling hos spädbarn

Relaterade artiklar


 • Vad händer om jag har nits, men inga löss?
 • vad vecka gör risken för komplikationer minskar?
 • naturlig familjeplanering & amning
 • näsblod hos små barn
 • hur man rengör öronen med mineralolja
 • lever med Méniu00E8res sjukdom
 • stegen i en synundersökning
 • hur du skyddar ditt barn ägg
 • pubertet fakta
 • hur man ska hålla parasiter borta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com