vikten av att tvätta händerna

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-08-11
Otvättade händer kan sprida bakterier som orsakar sjukdom, inklusive akuta luftvägsinfektioner såsom lunginflammation, influensa, streptokocker, tyfus, hepatit A, förkylning och många andra. (Se Referenser 1) Influensa kan utvecklas till lunginflammation, särskilt när det gäller äldre vuxna, och kombineras de två är den åttonde vanligaste dödsorsaken i USA. (Se Resurser 2)

Handtvätt tar bort de flesta bakterier och virus från händerna och hindrar deras överföring till ögon, näsa och mun, där de kan gå in i kroppen. Det hindrar också spridning av bakterier till din familj och andra människor och platser som du kommer i kontakt med

Du behöver:.
Saltlösning
. Tvål.
Luddfri handduk.
Kontakta fall.

mat

En av fyra livsmedelsburna sjukdomar såsom salmonella, E. coli och diarrésjukdomar resultat från otvättade händer (se referens 3). Center for Disease Control and Prevention uppskattar att av de ca 76 miljoner fall av livsmedelsburen sjukdom i USA varje år, 5. 000 människor dör. (Se Resurser 2)

Tvätta händerna innan du rör eller laga mat, och när du hanterar en sorts mat och flytta om att hantera en annan. Också tvätta efter beröring rått kött, kyckling, skaldjur och ägg, och efter rengöring grönsaker, såsom svamp som odlas i gödsel. Detta är särskilt viktigt vid hantering av livsmedel som ska ätas rå eller serverar livsmedel som redan har förberett.

Hälso-och sjukvård Inställning

CDC beskriver handtvätt som den enskilt viktigaste verktyget för att förhindra spridning av infektioner i en hälso-och sjukvård inställning. (Se Resurser 3) Vårdgivare som inte tvättar händerna, eller gör det felaktigt riskerar att sprida dödliga patogener från kritiskt sjuka patienter att patienter som har lindriga sjukdomar, besökare och andra anställda inom sjukvården. />
När ta hand om någon som är sjuk hemma, tvätta händerna när tenderar till dem. Tvätta före och efter behandling sår. Om du är sjuk, tvätta händerna efter hostar, nyser eller blåser näsan för att förhindra spridning din sjukdom eller reinfecting själv.

Barnomsorg

Världshälsoorganisationen uppskattar att diarrésjukdomar är den näst vanligaste dödsorsaken i barn under fem hela världen och dödade 1. 87 miljoner barn varje år. (Se Referenser 2) Många av dessa dödsfall skulle kunna förhindras genom omsorgsfull handtvätt.

Tvätta alltid händerna efter att ha bytt en blöja eller hjälpa ett barn använder toaletten, och se till att barnet tvättar händerna också . Använd aldrig en enda fuktig trasa flera barns händer: Om du gör det sprider bakterier från ett barn till nästa hellre än att befria dem från bakterier. (Se Referenser 1)

offentliga platser

Använda tunnelbanan, besöker ATM och hantera pengar är alla vanliga sätt att samla bakterier. Tvätta händerna när du tillbringa tid på offentliga platser, i synnerhet innan du äter eller röra ansiktet.

Tvätta händerna ofta när på din arbetsplats eller skola, när du delar kontorsutrustning, telefoner och små utrymmen med andra, och när du har ingen möjlighet att veta vem som har varit sjuk eller inte har tvättat sin egna händerna efter toalettbesök.

Fler handtvätt

Du bör tvätta händerna efter att ha använt toaletten, tenderar att husdjur, hantering skräp, göra någon aktivitet utanför och innan du äter. Kom ihåg att även i ditt hem, många objekt såsom TV fjärrkontroller, strömbrytare och dörrhandtag ofta rörd och sällan rengjorda, och är därför idealiska platser för bakterier att leva

Teknik

Använd varmt vatten och tvål. Wet händerna, applicera tvål och gnugga den över händerna i minst 20 sekunder. Var noga med att få mellan fingrarna, upp till handlederna och runt naglarna. Skölj i rinnande vatten och sedan stänga av kranen med en pappershandduk om möjligt. Torka med en disponibel handduk eller luftavfuktare.

Tvål bör vara antingen flytande tvål eller en ren tvål. Bar tvål kvar i en tvålkopp som inte dränera vatten kan hysa bakterier.

Alkohol-baserade hand sanitizers är en bra ersättare för tvål och vatten om händerna inte är synligt smutsiga. De kan vara ännu mer effektivt på att döda bakterier. Fördela ca en halv tesked på händerna och gnid över hela ytan av dina händer som du skulle tvål, tills desinfektionsmedlet har torkat.

Previous:nothing Next:moderns kost under graviditeten

Relaterade artiklar


 • naturliga vitaminer för klimakteriet
 • tidig menopaus information
 • Kan man bli gravid före eller efter din mens?
 • hur man ska bekämpa trötthet med 6 beprövade metoder
 • Fakta om mammografi
 • naturliga naturläkemedel för barn
 • svår astma hos barn
 • hur man ska hantera sömnlöshet och har en lugn natt
 • utveckling av det reproduktiva systemet
 • alternativ medicin för njursten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com