10 hälso-frågor

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-04
Lärande svar på några grundläggande hälsovård frågor hjälper dig att vara förberedd för sjukdomar och tillstånd som kan påverka dig eller dina nära och kära. Även om grunderna inte är avsedda att vara heltäckande, de är en bra hoppade av punkt.

Vad orsakar akne?

Acne kan bero på hormonförändringar under puberteten och vuxen ålder. Vissa mediciner kan orsaka akne. Make-up och en familjehistoria av akne kan alla orsaka akne, liksom.

Vilka vanliga sexuellt överförbara sjukdomar?


Några av de mer kända sexuellt överförbara sjukdomar är gonorré, syfilis och klamydia. Andra inkluderar, men är inte begränsade till, genital herpes, virushepatit och genitala vårtor.

Vad är Syfilis?

Syfilis är en sexuellt överförbar sjukdom som är orsakad av bakterier. Det fortskrider genom olika stadier. Även om det är lätt att bota i ett tidigt stadium, om den inte behandlas, kan den orsaka organskador eller dödsfall.

Vad är inflammatoriska sjukdomar?

Bäckeninflammation är en infektion som uppstår i en kvinnas bäckenorganen. Dessa organ omfattar livmoder, äggledare, äggstockar och andra reproduktionsorgan.

Vad är en autoimmun sjukdom?

En autoimmun sjukdom gör att kroppen felaktigt attackera sitt eget immunförsvar, vilket kan orsaka sjukdom. Det kan påverka bindväv, samt nerver och muskler, och matsmältningssystemet och endokrina system.

Vad är de olika typerna av hudcancer?

De tre typer av hudcancer är basalcellscancer, skivepitelcancer och melanom. Basalcellscancer och skivepitelcancer uppträder vanligen på hud som har utsatts för solen, men skivepitelcancer kan också visas på oexponerad hud, och kan spridas till andra organ. Melanom är den allvarligaste, men mindre vanlig, typ och kan spridas till andra delar av kroppen om det inte fångas och behandlas tidigt.

Vad är tecken på en stroke?

Plötsliga domningar i ben, arm eller ansikte, främst på ena sidan av kroppen minskade eller förlorade synen på ett eller båda ögonen, förlust av koordination, förvirring och talsvårigheter är alla tecken på en stroke. Dessutom kan kvinnor upplever plötslig bröstsmärta, hicka, illamående, trötthet, förändringar i hjärtslag och andra symptom.

Vad är Interstitiell cystit?

Interstitiell cystit är en blåsa problem som anses kronisk. Inflammation och irritation av urinblåsan kan förekomma, vilket kan leda till att urinblåsan till ärr och hindra det från att hålla så mycket urin som det borde. Dessutom kan det också finnas blödning.

Vad är osteoporos?

försvagning av skelettet som orsakas av förlust av kalcium kallas osteoporos. Menopausala kvinnor är mer benägna att osteoporos, men det kan drabba vem som helst med otillräckliga kalciumnivåer. Osteoporos orsakar ben att bryta lättare.

Vad är sömnlöshet?

Sömnlöshet är att få för lite sömn, eller fel sorts sömn (icke-reparativ sömn).

Previous:nothing Next:vad som påverkar hjärtfrekvens

Relaterade artiklar


 • hemlagad get bröstmjölksersättning baby
 • Skillnaden mellan huvudlöss & mjäll
 • muskler som används i andning
 • vad är orsakerna till spädbarn eksem?
 • hur man får läkaren att lyssna
 • om sura uppstötningar och astma hos barn
 • typer av utvärderingar
 • hur man rengör mänskliga öron
 • biverkningar av steroider för kvinnor
 • bröst information
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com