10 sätt att hålla ditt hjärta friskt

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-08
Hjärtat är en viktig organ i kroppen och behövs för att överleva. Det är viktigt att ta hand om den att ha ett långt och hälsosamt liv. Det finns en mängd olika sätt att behålla ett starkt hjärta, varav de flesta är en del av att upprätthålla en hälsosam livsstil.

Läs släktforskning

Släktforskning är en stor faktor i hjärtat hälsa. Om en man har en släkting, exempelvis en förälder eller ett syskon, som drabbades av en hjärtattack före 60 års ålder, och även en andra gradens släkting, som en faster eller farbror, som haft en hjärtinfarkt, är du 10 gånger mer risk att drabbas av en hjärtattack än någon som inte har någon hjärtsjukdom i familjen, enligt en intervju med DrEmily Senay på CBS News. Det är viktigt att lära din familjs hjärta historia.

Hälsosam kost

En kost rik på fiber och omega-3 fettsyror och begränsade i raffinerat socker och transfetter kommer att sänka kolesterol och bidra till ett friskare hjärta. Att äta en olika frukter och grönsaker kan hjälpa till att kontrollera vikt och blodtryck, enligt American Heart Association. Att äta fisk, som lax, som är rik på omega-3 fettsyror hjälper till att sänka risken för död i kranskärlssjukdom.

ta vitaminer

Vitaminer är en viktig del för att upprätthålla hjärtat hälsa och bidra till välbefinnande av hjärt-kärlsystemet. Enligt Mayo Clinic, vitamin B6 och B12 hjälpa till att förhindra tilltäppta artärer. Medan många vitamin-rika livsmedel kan innehålla dessa är det en bra idé att åtminstone ta en daglig multivitamin.

Begränsa alkohol

i lagom dos, har vissa studier visat alkohol att öka det goda kolesterolet och därmed är bra för hjärta. Däremot kan hög alkoholkonsumtion leda till högt blodtryck och hjärtsvikt, enligt American Heart Association.

Sleep

Inte nog med att sova förbättra ditt humör och förmåga att fungera är det också ökar hjärthälsa. Enligt US News World Report, det var en sömn studie med medelålders vuxna, och de som fick en extra timmes sömn på natten hade lägre risk för artär-igensättning förkalkning som kan leda till hjärtsjukdomar.

Minska stressen

Livet kan bli snabba och stressande alltför lätt, därför är det viktigt att ta tid varje dag för att slappna av. Människor som är i stressade situationer har en tendens att inte utöva, överäta eller börjar röka. Också, enligt American Heart Association, stress kan kopplas till högt blodtryck.

Don't Smoke

Rökning kan leda till en rad hälsoproblem, inklusive hjärtsjukdom. Din risk för hjärtsjukdom ökar drastiskt med antalet rökta cigaretter.

Kontrollera vikten

Enligt American Heart Association, kan fetma leda till högt kolesterol, högt blodtryck och insulinresistens, som alla ökar risken av hjärt-kärlsjukdom. Med mer fett, särskilt i midjan, det finns en högre risk för hälsoproblem såsom högt blodtryck, diabetes, stroke och hjärtinfarkt. Någon anses lida av fetma när hennes vikt är 20 procent eller mer över det normala intervallet.

Motion

Fysisk inaktivitet är en stor risk för hjärt-kärlsjukdom, enligt American Heart Association. Motion ökar hjärtfrekvensen och bygger styrka och uthållighet. Det är viktigt att utöva fem gånger i veckan i ungefär en halvtimme varje gång. Men det är också mycket viktigt att inte driva din kropp för långt, eftersom det kan leda till negativa effekter på hjärtat, såsom högt blodtryck.

Know Your Numbers

är det viktigt att ha rutiner läkarbesök att kontrollera siffror som blodtryck och kolesterolvärde. Enligt American Heart Association, bör totalkolesterol vara mindre än 200 mg /dL och blodtryck bör vara lägre än 120/80 mmHg. Högt blodtryck är den enskilt största riskfaktorn för stroke.

Previous:nothing Next:saker för en första förbandslåda

Relaterade artiklar


 • polyper efter klimakteriet
 • define kolesterol
 • vad är enhetliga acceleration i fosterövervakning?
 • diastas recti komplikationer
 • utveckling av det reproduktiva systemet
 • kommer att mögel i mitt hem gör mig sjuk?
 • ländryggen skador
 • övningar under graviditet för enkel leverans
 • diabetes hos barn
 • steroider för astma hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com