Vilka är metoderna för födelsekontroll i andra länder?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-29
Medborgare i USA vet vilka preventivmetoder finns tillgängliga. Kondomer är lättillgängliga, är hormonella preventivmedel vanliga, och människor exponeras för dessa metoder varje dag. Inte alla länder lika informerade som amerikaner. I själva verket, på vissa platser på jorden, de som har hört termen "preventivmedel" är i minoritet. Preventivmedel varierar från land till land

Typer

De olika alternativen för födelsekontroll omfattar sterilisering, abort, hormonella metoder som spiralen, piller eller plåster och metoder barriär som ett membran eller kondom. Den kinesiska tenderar att använda mer långsiktiga metoder. Cirka 50 procent använder spiraler och 35 procent använder manlig eller kvinnlig sterilisering. Endast cirka 10 procent använder kondomer och p-piller, enligt en artikel av Xiao B och Wang M kallade "Birth Control teknik i Kina. "

Religion

Religionen spelar en stor roll i den utbredda användningen av preventivmedel i många länder. Katoliker, för en, tror på naturlig familjeplanering utan användning av piller. Ett land, Indonesien, arbetat med den muslimska religionen för att kontrollera befolkningen, enligt Rahul Singh som skrivit artikeln "muslimska länder visa vägen i preventivmedel. "På 1980-talet regeringen övertygade religiösa ledare att godkänna metoder för familjeplanering. I själva verket godkände fatwan spiralen som en godtagbar metod för födelsekontroll. Sedan fortsätter befolkningstillväxten på en hanterbar takt.

Geografi

utvecklade länderna inte bara har mer kunskap och information om preventivmetoder, men metoderna är också mer lättillgängliga. Det är vanligt att människor som lever i tredje världen för att aldrig använda preventivmedel. Om de har tillgång till preventivmedel, de är typiskt föråldrade versioner som ofta har negativa bieffekter, enligt "Kvinnor i tredje världen: Genus landsbygden och i städerna," av Lynne Brydon och Sylvia H. Chant.

Alternativ

Många människor ser preventivmedel som de metoder som förhindrar graviditet. Andra, mindre utvecklade länder, se abort som en annan form av preventivmedel eftersom det hindrar födseln, inte graviditet. I länder som Mexiko och Afrika, aborter är mycket vanliga. Mexiko ser över en miljon aborter per år, medan 45 procent av afrikanska kvinnor som kommer att behöva sjukhusvård någon gång i sitt liv för abort komplikationer, säger Brydon och Chant.

Statens engagemang

regeringarna ofta engagera sig när befolkningstillväxten expanderar alltför snabbt. Den vanligaste kända land med ett barn mandat är Kina. Par tillåts ett barn. På 1980-talet, gav Singapore bostäder, utbildning och jobb prioritera familjer med färre än två barn, enligt samma bok Brydon och Chant. Runt den tiden gav Thailand en smågris till de kvinnor som följde deras rekommenderade avståndet tid för barn.

Previous:nothing Next:varför östrogennivåerna går ner

Relaterade artiklar


 • tecken på graviditet blixten
 • Adipex phentermine biverkningar
 • Graviditet & karpaltunneln
 • Den genomsnittliga åldern för klimakteriet
 • tecken och symtom på diabetes hos barn
 • låg kortisol symtom
 • Solarier & graviditet
 • alternativ medicin för njursten
 • spädbarn hand styvhet och skakat baby syndrome
 • moderns kost under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com