effekterna av bantningspiller på menstruationscykeln

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-24

bantningsmedel biverkningar

Det finns flera olika typer av bantningspiller. Många innehåller en ingrediens för att dämpa aptiten som koffein och andra innehåller diuretika eller laxermedel för att hjälpa dig gå ner i vikt snabbt. Dessa piller hävdar att de har många olika förmågor, som att förhindra kroppen från att absorbera fett, eller genom att undvika att gränsvärdet hunger. Dessa piller är inte regleras av FDA och bör tas med stor försiktighet. På grund av många olika oreglerade ingredienser i dem, kan bantningspiller har en mängd biverkningar, bland annat oro, högt blodtryck, hjärtinfarkt, huvudvärk, håravfall, kraftig svettning, och avbrott i både sexlust och menstruationscykel. En kvinnas menstruationscykel kan sluta helt, eller så kan förkortas, eller oftare.

Bantningspiller och menstruationscykeln

Bantningspiller kan ge allvarliga biverkningar på kvinnans menstruationscykel. Om kroppen inte får den näring den behöver, kommer olika kroppsliga funktioner att börja förändras. På grund av brist på näringsämnen, liksom ett ökat intag av olika kemikalier som är avsedda för att hämma aptiten och håller kroppen från att absorbera näringsämnen, kommer kroppen att börja stoppa funktioner som kräver mycket energi. En kvinnans menstruationscykel kräver mycket av protein, och kroppen kommer också att behålla vatten under denna tid. När näringsämnen är knappa, kan kroppen kompensera genom att stoppa perioder helt och hållet, förkorta perioder eller att göra dem förekommer i korta stötar varannan vecka eller så.

Långsiktiga effekter

I allmänhet bör en kvinnas menscykel återvända till det normala inom cirka två till tre månader att stoppa bantningspiller om hennes menstruation har störts. Det finns inte några långsiktiga biverkningar förknippade med en kvinnas mens störs på grund av bantningspiller. Till exempel kommer möjligheten att få barn inte påverkas senare om en kvinna slutade med perioder eller oregelbunden menstruation när du tar bantningspiller. Kroppen kommer att justera tillbaka till det normala ägglossning cykler inom ett par månader av avvecklade användning av bantningspiller.

Previous:nothing Next:vad är betydelsen av skelettet till kroppen?

Relaterade artiklar


 • vad är betydelsen av skelettet till kroppen?
 • typer av mammogram
 • hur man ska behandla graviditet bakteriell vaginos
 • behandling och botemedel för smärtsam förlossning samlag
 • dryck vattenrening
 • hur är astma utlöses?
 • Vilka är farorna med att dricka mjukt vatten?
 • tre sjukdomar orsakade av rökning
 • alla sätt om hur man sluta röka
 • livscykel och växande skeden av en människa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com